kızlarr merhaba öncelikle hepinize en kolay ve istediğiniz şekilde doğumlar nasip etsin rabbim
9 Ocak perşembe sabahı 6da yatışım yapıldı doktorum 40 haftayı geçirmememi risk almamamız gerektiğini söylediği için o gün yatış yaptım hemen gider gitmez serumla suni sancı almaya başladım en erken 8.30 gibi hissettiğim sancılarım başladı öğlene doğru ilk ana göre sancılar şiddetlenmişti ama hala rahat konuşabiliyor hareket edebiliyordum topun üstünden hiç inmedim diyebilirim sürekli yürüdüm sancıları hiç yatarak karşılamadım hatta ebelerime ben hiç zorluk çekmiyorum bir sancı var gelip giden ama her şey normal diye söylediğimde yatmadığım için hafifmiş gibi geliyor dedi yani normak doğum bekleyen kızlarım siz siz olun zor olsa da aktif geçirin sancı anlarını eminim daha rahat geçireceksiniz neyseee iki saatte bir doktorum çatı muayenesine alıp açıklığıma bakıyordu ama açıklığım 1 cmde tıkanmıştı saat akşam 5.30 olduğunda ben hala çok iyiydim ama nstde sancılarım 100-110 arası çıkıyordu ve sezaryen ihtimalini düşünmek bile istemiyordum taaa ki son çatı muayenemde doktorum artık ne seni bebeğini strese sokmayalım daha fazla çünkü bedeni hiç aşşağıya inmedi bu kadar saattir seni hemencik sezaryene alalım bir an önce bebeğine kavuş diyene kadar benim o ana kadar hala sancılarla mücadele etmeye enerjim vardı ama bebeğimin daha fazla suni sancıyla strese girmesini istemedim ve kabul ettim hızlıca muayeneden çıkıp ameliyata hazırlandım ameliyathanede spinal yapıldı belimden anında belden aşşağım uyuştu ebeler sadece vücudunda parmaklarımızın hareketini hissedeceksin onun dışında hiçbir ağrı sızı olmayacak dedi ve dedikleri gibi oldu sadece dokunuşları ve bebeği çıkarırken ki sağa sola sarsılışlarım hissediliyodu asla acılı bir süreç değildi bu 30 dakika ilk 8. dakika doğum gerçekleşti kalan sürede karın bölgem temizlenip dikildi dikiş esnasında bebeğimi göğsüme getirdiler öptüm kokladım onları hatırlıyorum ama derler ya kafam leyla gibi diye aynen öyleydim😅 sarhoş mu desem beyin bulanıklığı mı desem narkozun etkisiyle ameliyathanede bunları hissettim çok şükür doğum olup bitmişti odaya çıktım iki dakika sonra bebeğim geldi ağrım sancım ilaçların etkisiyle hissedilmiyodu hemen emzirmeye başladım birbirimize alıştık derken sezaryende korkulcak bir şey olmadığını anladım doğumun her türlüsü çok mucizevi sonucunda evladını kollarına almak var çünkü🥹 benim gibi kendini uzunca süredir normal doğuma hazırlayıp belli sebeplerden sezaryene dönerseniz eğer lütfen hiç korkmayın ben ameliyata girerken ben normal istiyorum yaa diye ağladığım için pişmanım çünkü sezaryeni de en rahat şekilde geçirdim doktorumdan ve ekibimden allah razı olsun ailem gibilerdi ilk iki gün yatmak doğrulmak evet zor ama üçüncü dördüncü günlerde turp gibi oluyorsunuz herkese hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum allah hepinizi yavrunuza sağ salim kavuşturmayı nasip etsin güzel anneler ❤️ merak ettiğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım