Kızlar biraz uzun olacak.2 ay 10 günlük bebeğim var yüz felci geçirmiş ve ben fark etmemişim, öğrenince kahroldum, doktor kontrolü vardı ayın 7 sinde gittik gayet iyi geçti kontrol ordan çıkıp göz muayenesine gittik arabada uyuyordu, göz doktorunun yanına geçtik uyanırken ağlıyordu tek gözünü açıyordu şaşırdık,doktor sordu doğuştan mı böyle diye hayır az önce bir şeyi yoktu dedim sonra biraz uğraştık uyandırmaya uyanıp ağlamayı kesince tam açtı gözünü ,doktor kontrol etti gayet iyiydi, ordan çıktık bir problemi yoktu akşam oldu gazdan dolayı ağlıyordu ağlarken sadece sol gözünü kapatıyor sağ gözü hiç kapanmıyor şaşırdım ama göz doktoru şaşılık göz kayması gibi şeyler 6. Aya kadar olabilir deyince onlar gibi bir şeydir dedim sonra tik mi oldu acaba diye düşündüm, biraz daha gözlemledim gece uyuduk sabah oldu yine öyle ağlıyor bu sefer ağlarken hem sadece sol gözü kapalı hemde ağzı sol tarafa kayıyor, annemlere söylüyorum onlar da anormal olduğunu anladı ama internetten baktım acaba felç mi diye felçte yüz kayması olur yazıyor, bebeğimin de dururken suratı gayet normal gülerken de hafif yamuk gülüyor o yüzden felç değildir diye önemsemedim, 14 ünde sünnet olacaktı dil bağı da vardı anestezi alacağı için dedim bi doktora götüreyim ameliyat olacak ne olur ne olmaz sonuçta, özel hastanede doktora gittik devlet kalabalıktır diye, doktora anlattım, çocuk felç geçiriyo acilen devlet hastanesine götür orda nöroloji bölümü var dedi, başımdan aşağıya kaynar su döküldü resmen neye upradığımı şaşırdım devlet hastanesine geçene kadar hem ağlıyorum hem şoktayım, devlete geldik sarı alandaki doktorlar felç dediler kbb ye git ordan müşadede bir doktor var oraya git o görsün ordan da emara gir dediler, kbb de kulağında ödem olduğunu söylediler bi emar çekilsin ona göre emin olalım tedaviye başlayalım dediler ,müşadeye gittim ordaki doktor bir hastalık ismi söyledi, bu doğuştan böyle sen fark etmemişsindir dedi, doktora böyle bişeyin nasıl fark edilmeyeceğini sordum çocuğun bildiğiniz suratı bir tarafa kayıyor, sen fark edememişsin işte diye annesii diye benimle iddialaşıyor bide ünlülerin bazıları da böyle çocuğun ömür boyu kalacak bunun tedavisi yok dedi ben zaten ağlamaktan helak oldum üstüne o da böyle konuşunca sinir krizi geçirdim bağırdım doktora ne saçmalıyorsun diye, çocuk böyle doğmuş olsa zaten her zamanki hali olsa neden doktora getireyim değil mi , kavga çıkaracağımı düşündüğü için uğraşamam bununla gibi bişey fedi ordaki doktorlara tamam tetkikleri yapalım dedi gitti Sonra emar çekildik akciğer filmi çekildik damaryolu açıldı serum veriliyor bir yandan biz de sonuçları bekliyoruz, saat 16.00 dan 23 e kadar bu olaylarla uğraştık sonra emar sonucumuz temiz çıktı ama bizi yatıracaklarını ataştıracaklarını söyledilet nöroloji bölümüne yattık, sabah kbb görecek sizi dediler çocuğu geceden aç bıraktım, kbb gördü orta kulak iltihabı geçiriyor kulağına tüp takabiliriz işitme testi yaptır bi haber bekle dediler yaptırdım bekledim saat 11 oldu hâla haber yok 2 aylık çocuk gece 1 den beri aç serumla besleniyor antibiyotik veriyorlar bir yandan vücudunda enfeksiyon varmış neyse iyi bir doktor geldi o ilgilendi sonra bir doktor daha getirdi yanında çocupu detaylı incelediler reflekslerini falan her şeyi mükemmel dediler,detaylı emar istediler tam çektirecez kbb çağırdı önce kbbye gittik baktılar kulağı temiz iltihap yok dediler sonra emarı uyutarak çektiler emar da temiz çıktı ,Büyük insanlarda olan felçten olduğunu geçici olduğunu tahmin ediyoruz dediler,doktor antibiyotik tedavisine başladığını söyledi 2 gün daha yatın pazartesi bir kaç test yapalım dedi tamam dedim, bugün sabah uyandım suratı biraz da olsa eskiye dönmüştü ama yine ağlarken kayma vardı ama şuan %70 düzelmiş gibi geliyor bana,böyle bir şeyi 2 aylık çocukta ilk defa gördüklerini söylediler bende hiç duymamıştım belki duyanınız vardır,yarın tekrar araştırmaya devam edecekler bakalım ne olacak, biraz uzun oldu ama haklınızı helal edin 😢🫶🏻