Evet kızlar bende çarşamba günü 8 ocak 40+4 te bebişim hiç bi belirti göstermediği için suni ile yatışım yapılan annelerdenim. Bu benim ikinci bebişim. İlkinide suni ile doğum yaptım ama prenses epidural doğum olmuştu ve çook rahat güzel bi doğumdu. O sancıların sık acılı anlarını epidural yapıldığı için hissetmeden doğurmuştum oğlumu. Ama bunda epidural alamayacağım kesindi sırtımda daha önce geçirdiğim bi ameliyat yüzünden. Yani ya doğurucaktım yada iş sezeryana dönerse genel anestezi sezeryan olucaktım. Doktorumla böyle konuşmuştuk. Neyse gelelim yatışımın yappldığı güne. Sabah 11 gibi yattım hastaneye(özel) . Tecrübeli birde ebe vardı. Önce geldi açıklığıma bakmak istedi ama baya bi elini ileri soktu doğum başlasın diye. Ve 1 cm ama bebek kanalda çok uygunsun doğuma gibi güzel konuştu benimle. Çok ümitlendim. Suni verildi serumla, benim yavaştan başladı sancılar nst hep bağlı. Ama doktorum korkuyo bebek kaka yapmışmıdır diye. Bi iki saat sonra suyum patladı kendiliğinden ve temizdi emin oldular kaka yapmadığından. Ama açılmam hala ilerlemiyodu. Arada kalp atışlarında düşüşler oluyodu. Ebe biraz daha duralım dedi ama doktorum çok tedirgindi . İki kere damardan rahim yumuşatıcı buscopan verdiler ama yine hiçbir ilerleme olmadı.artık 6/ 7 saat olmuştu ve benim açıklık 4 cm den ileri gitmedi. Bu arada bebeğin kalp atışlarıda düşüyodu . Doktorum yeter daha risk alamam dedi ve sezeryana girdim. Kızlar ameliyattan ve sezeryandan çook korkan biri olarak kesinlikle çok rahat ve güzel bi doğum şekliymiş. Hiç kormayın. Sadece ilk bi kaç gün yanınızda bebeğiniz için bir yardımcı gerekli oluyo onun dışında bence acılı bişy değil. Yani o sancılar devam ederken iş zorunlu sezeryana dönmesede ben kendim istiyecek hale gelmiştim hem artık çok yorulmuştum belkide ıkınma zamanı ıkınmaya mecalim olmicaktı hemde çok suni olduğu için sancılarım çok zor gelmişti. Çok şükür kızımı sağ salim kucağıma aldım. Doğum şekli her ne olursa olsun insan bebeğini sağlıkla kucağına alınca hiçbişeyin önemi kalmıyo. Herkese gönlüne göre acısız rahat sağlıklı doğumlar nasip etsin Rabbim.