Sendenbanakalan Kızlar doktora gitmeden folik asit kullanılır mı cocuk düşünen birisi olarak söylüyorum:) Birde marka olarak hep aynımı eczaneden recetesiz cok fiyat farkı olurmu?
rosatue Sendenbanakalan hep aynı deseler de değil. Aktif formunu kullanmak daha iyi olur. Onları da devlet karşılamıyor zaten.
ysee Sendenbanakalan ben sigortalıyım 20₺ mi ne ödemiştim 400mg Folidoce . Gebelik düşünüyorsanız önce kadın doğum doktoruna kontrol yaptırın. Yumurtalık kist enfeksiyon gibi sonra öneri ile reçeteli yazar o size
Miyosss Sendenbanakalan folik asiti devlet karşılamıyor canm. Tanıdık eczacin varsa ona danışıp alabilirsin
busyet2002 Sendenbanakalan özel alınıyor o yüzden herhangi bi eczaneden istediğiniz zaman gidip alabilirsiniz en son Folidoce 290 lira Vinalac 340 liraydı
Sendenbanakalan ysee dr bir kez gittim cocuk düşündügümü söylemiştim engel yok lakin basit kücük kist var dedi engel mi diye sordumgumda hayır demişti ilac yada folik asit yazmadı bnm de. Şuan aklıma geldi acaba kullnsam nolur giibisnden herkes kullanıyor sıkıntı olmaz acısından
-Cansu- ysee canım 20 TL ye mi aldın folideco ilacı normalde 270 TL fln sigorta karşılamıyor diye biliyorum
byk0606 Folilasit zaten karşılanmıyor. Yani bugüne kadar kullandığım hiçbirini kurum ödemedi. Genelde 400-1000 arası fiyatlar. Ama yinede doktora gidip yazdırın çünkü benim gebelik öncesi kullandığım folikasit takviyesi saf folikasit değildi. İçerisinde çok fazla vitaminler bulunuyor. En ihtiyacınız olanı doktor önerir. Gebelik öncesi kullandığım takviyeyi hatırlamıyorum ama 950 liraydı ücreti.
ysee Sendenbanakalan ben almıştım . Ama kullanabilirsiniz. Bu arada bebekten ziyade vücudunuz içindde önen arzeddiyor zaten kullanın bence. C vitamini folik assit vs bu arada besinlerden de takviye almanızz daha önemli 🥰
ysee ysee Sendenbanakalan hamileliğimi öğrendikten sonrada elenat 1 verdi multivitamin gibi. Ben bekarlığımdan beri solgar ve ocean multivitamin kullanırdım. Folik asitte içtim ama devamlı olarak kullanmadım ayrıca olarak.
Hellobeybii Sendenbanakalan omepa wm kullanabilirsiniz, içinde hem metilfolat var hem de yumurta güçlendirici vitamin, mineral, çinko vs. Folik asit folatın sentetik formu, kullanılması için vücutta dönüştürülmesi gerekiyor
ysee -Cansu- ben öyle alddığımı hatırlıyorum neddense ya. İlaçlara nerdeyse hiç para ödemedim çünkü. Başka biride 80₺ vermiş mesela. 1 sene ollddu ama ben alalı. Hatta ddoktorum sormuştu yakın zamanda foliddoce mı kullandın o zzaman elenat 1 yazıyorum demişti. 20₺ kalmış aklımda fazlasını hiç vermedim.
Accountant Sendenbanakalan reçeteli de olsa SGK karşılamıyor ki zaten ben dün folidoce aldım 292 TLydi
Busra779 Sendenbanakalan ben ilk gebeliğimde ve gebelik oluşmadan önce onu kullandım.şimdi oğlum 3.5 yaşında tekrar gebelik düşünüyorum yine onu kullanıyorum kaç aydır.
hhaziran Sendenbanakalan ilk gebeliğimi öğrenince yakınımdaki hastanenin doktoru onu vermişti. Sonrasında başka bir doktora gittim (doktor araştırıyordum çünkü) bana bunun oranının çok yüksek olduğunu ve kullanmamam gerektiğini söyledi, en son şişlide bir hastaneye gittiğimde folik asiti sorduğunda folbiol demiştim yine aynı cevabı aldım. Değiştirmişti doktorum 2 doktorda bana mg sinin yüksek olduğunu dedi. İlk gebelikte solgar kullanmıştım. 2. Yi hatırlamıyorum direk klinikten almıştım
Accountant Sendenbanakalan folbiolun içindeki folikasit folidocenin içindeki Folik asitin yüzde 1i kadar anca vardır bizzat eczacı böyle söyledi doktor verdiyse bilemem bana folidoce verdi onu kullanıyorum
Esum48 Sendenbanakalan sadece folbiolu devlet karsiliyor onun da dozu cok yuksej kullanimi sakincali. Folik asiti devlet karsilamiyor ben folidoce kullanmistim 130 lira miydi neydi ama gecen sene kullandim