Herkese merhaba, benim ilk gebeliğimde 19. haftada 16mm ile acil serklaj oldu ve 33e kadar hep yatarak geçti, inanılmaz sinirlerim bozulmuştu sürekli ağlıyordum, 33ten sonra doktor rahatlattı 37 + 5te makat geliş olduğu için planlı sezeryan oldum, alınmasa daha duruyordu bile. Bir daha tövbe demiştim, sürpriz şekilde hamile kaldım; ikinci hamileliğin belki daha rahat olur dedi doktor ama 14. Haftada yine de önlem amaçlı dikiş atıldı, sonrasında rapor verdi 2yaşında oğlum olduğu için tamamen yatmasam da mümkün olduğunca işe gitmeden dinlenerek geçiriyordum, kendimce de herhalde 20haftalara gelince tamamen rahat bırakacak doktor diye düşünüyordum, 21de detaylı ultrasona bi gittik doktorun surat değişti, dikiş böyle uçta gibi düşünün, dikişe kadar hunileşme olmuş dedi, erken dikiş konduğu için kese büyürken öyle şekillenmiş dedi komple açık gibi de değil ama ağırlık bastıkça orası açılacak iyice tam kapalı yer 1 cm dedi. Acil hastaneye yatırdılar endol vs üç gece suyumu azaltıp ikinci bi dikiş koymayı istedi doktor ama üç gece sonunda hiç yer yok ikinci bi dikiş için, bu sefer de keseyi deleriz diye korkuyorum dedi bıraktı. Mum gibi yatman lazım en azından 28i görelim dedi. Bugün 24+0, ama çok canım sıkılıyor. Sırf ilkinde yaşadığım durumdan ikinci çocuk istemiyordum hamile kalınca herkes doktor dahil bu daha rahat geçer dedi, bu daha riskli nası oldu anlamadım önlem amaçlı dikiş olmasına rağmen.. doktoruma da güveniyorum ama içime sürekli vesvese geliyor niye uçtan dikti o zaman ya da niye erken dikti madem böyle bi durum olabilecekti gibi gibi gibi…
Şimdi her gün proluton iğne göbekten, sabah akşam endol, duphaston diye bi hap kullanıyorum. Tedirgin tedirgin zaman geçirmeye çalışıyorum işte, isyan etmeyelim tabii ki buna şükür ama hamileliği böyle geçirmek bence resmen ruhsal bi travma.. tüpleri bağlatmayı düşünüyorum.