- Haftadadan beri 2 haftalık bir gelişim geriliğinden bahsediliyor bebeğim için. Hatta devlet hastanesinde doktor bana 32. Haftada çalışamaz raporu verirken buraya gelme bir daha perinatolojiye git üniversite de doğum yap buralar uygun değil dedi. Çok korkmuştum .
Sonra burda özel bir hastaneye gittim araştırma hastanesinden önce . Detaylıca baktı doktorum . 32. Haftada 1500 gr ölçüp ciddi sıkıntılardan bahseden devlet hastanesindeki doktorun yanı sıra içimi bir nebze olsun rahatlattı. 1700 gr olarak ölçtü bebeğimi. Evet iki hafta geriydi karın çevresi . Diğer tüm değerler haftası ile uyumluydu sorun yoktu . Doppler ölçümü yaptıdoktorumuz . Kordon bağı ve bebekte beyin içi damarlarla alakalı bir yere baktı. Her gittiğimde hala yapıyor onu. O ikisinin arasındaki ilişki 1 değerinin üstünde olursa bebekte sıkıntı yok demekmiş. Ama değer düşerse bebekte beyinde koruyucu etki oluşturup strese girip kakasını yapabilir gelişimini durdurabilir anneyi ve kendini zehirleyebilirmiş . Çok şükür bunları yaşamadık. Sadece minyon bir kızınn olacak dedi doktor bana .
Hafta hafta kilosunu yazıcam bak sana şimdi .
32: 1700
32+5 :1855
34:2150
35+3: 2376
36+4: 2577
Bu haftaya kadar ben her gün bir veya iki yumurta , avokado , çiğ badem çiğ laju ceviz fındık, portakal mandalina suyu ile kahvaltı yaptım her gün…. Gün içerisinde granola (ciha ve yulaf güzel kilo aldırıyor diye okumuştum) muz kabak çekirdeği yedim . Akşam bol protein olarak beslendim . Sebze de yedim et de yedim . Her gün diyorum bak.
Ve doktoruma söylediğimde bunları gereksiz yere yapıyorsun o almak istediğini alıcak demişti zorlama kendini suçlama diyip durdu .
Sonra 2500 kiloyu geçti diye bende bir rahatlama oldu umursamadım hiç . Beslenmeme dikkat etmedim , ekstra abur cubur yiyerek öğün geçiştirdim falan . Bu hafta kontrole gittiğimde yabi37+4 iken kilosunun 3000 gr olduğunu söyledi . Nasıl yani dedik ya mümkün değil . Adam 5 kere ölçtü hepsinde aynıydı . Kilo 3000 gr ama hala 1,5-2 hafta arası ölçümlerde oynayan bir gelişim geriliği var karın çevresinde .
Kilo ile çok işi yok yani . Olacağından oluyor biraz da .
Gerilik dışında bir sıkıntı olmadığı için bir hafta daha durup öyle alalım az daha büyüsün dedi. Bu Salı günü sezeryan ile doğum yapacağım .
Hepimiz sağlıkla alalım bebeklerimizi .