busra05_ Merhaba hanımlar ilk kez pasaport alacağım arastırma yapıyoruzda kaç yıllık düzenleyebılırım?
Merveee6 busra05_ 6 aylık 1 senelik 3 senelik ve 10 senelik olarak ücretine göre değişiyor benim bildiğim
busra05_ Merveee6 herkes senesını uzatabılır degıl mı ıstedıgı gıbı ınternette memur yazıyo ama ben 2 yıllık çıkartmak istiyorum memur mu olmam lazım ki anlayamadım
byk0606 En iyisi 10 yıllık almak, çünkü pasaportunuz dolsa bile kalan süre için sadece defter ücreti ödersiniz. Bu yıldan itibaren pasaport sayfaları azaltıldı çünkü ve her sene %50ye yakın zam geliyor.
busra05_ byk0606 10 yıllık isterim mesela ama ınternette memurlar o kadar alabılıyo dıye okudum, memurda degılız ama bılemedım
Merveee6 busra05_ yok istediğin seneyi çıkarabilirsin memurlar yeşil çıkartıyor sadece defter bedeli ödüyor sivil vatandaş bordo çıkartır pasaport harcı öder senesine göre 2 senelik yok ama onların seneleri var 3 alabilirsin 2 ye yakın
byk0606 busra05_ Arkadaşında dediği gibi 10 yıllık alabilirsiniz memurların alacağı farklı ve daha değişik düzenlemeleri var. Daha az alırsanız sene uzatma gibi bir durum yok, yılı dolunca tekrar sıfırdan almanız gerekir.