Biraz uzun yazacağım süreci. Aynı süreçte olanlar varsa birbirimize tavsiye veririz.
Gebelikten 3 ay önce rutin tahlillerimde insülin direncim çıktı ve açlık şekerim çok yüksek çıktı. Oysaki iştahlı ve yemek yiyen biri değilim genel olarak ancak düzensiz ve sağlıksız beslenmenin sonucu bu oldu.
Hemen doktor ve diyetisyen eşliğinde tedaviye başladım. Glifor benzeri olan dioformin kullanmaya başladım. Ve d ve b vitamini yok denecek kadar yoktu vücudumda takviyelere başladım. (D vitamini yoksa kg vermek mümkün değil zaten )
İnsülin direnci kg verdikçe kırılıyor. Ama gelin görünki kg vermeyise bir o kadar zorlaştırıyor.
Diyetisyenle 3 ayda çok sıkı bir diyetle 15 kg verdim. Hatta bu sıkılıkta bir diyetle direnci olmayan biri eminim çok daha fazla verirdi.
Bu süreçte korunuyorduk ilaç kullandığım için. Direncimi 6,5’tan 2,6 seviyelerine indirmiştim. Açlık şekerim 140’lardan 105-110 seviyelerine düşürdüm. Tamamen glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenmeyi öğrendim. Şeker sadece meyve ve çikolata yokmuş onu çözdüm 🥰 bazı gıdalar şekeri direkt fırlatıyor.
Bu süreçte hamile kaldığımı öğrendim. Hemen diaformini bıraktık. Depolarım zaten fullenmişti vitaminler vs. Tabi diyete doktorum ve diyetisyenim onayıla devam ettim, ediyorum (ilk 3-4 ay hala kg verebilirmişiz bebek açısından sorun yokmuş. ) amaç kg vermek olmasada zaten şekerim için diyet olmak zorunda hayatımda.
Şuan 10. Haftadayım öğrendikten beridir 1 aydır evde şekerimi takip ediyorum ( şeker yüksekliği bebek için önemli) ancak 105 seviyesinin altına hiç düşemedim. Zaten şekere yatkınlığım varken gebelik şekeri vuku buldu.
Bugün itibariyle açlık şekerim için geceleri 8 dozluk insülin vuracağım evde. (Toklukta sıkıntı yok, yediklerime
Dikkat ettiğim için ) ama gece vücudum yeterli hormonu salgılamıyor akşam 7-8 den sonra birşey yemediğim halde sabah yüksek çıkıyor.
Bu süreçte şeker problemi olan, insülin kullananlar olarak birbirimize destek olalım 🥰
Bu arada tabi öğrendiğimde 4-5 haftalıktı bebek. Şuan 10 haftalık olmasına rağmen öğrendikten sonraki 1 aylık süreçte 4 kg civarı verdim. 🥰