nergishanim merhaba , 1 Ocakta. Epidural vajinal doğum yaptim. Hayatimda verdigim en doğru karar diyebilirim. Kesinlikle çok konforlu ve çok rahat. Dogumdan çok korkan biriydim, doktorum epidural önerdi. 4 cm den sonra takiliyormus. Hastaneye gittigimde 2,5-3 cm açıklığım vardi. Sancılar zorlamiyordu. 6 cm e kadar epidural istemedim ben . Çünkü zorlayıcı değildi benim için . Hatta 8 cm’e kadar beklerdim , fakat 8 cm den sonra takilmiyormus. Oyuzden 6 cm de takdirdim. Belden bir katater takiyorlar inanın hiç hissetmedim bile. Bence doktorun eli çok iyiydi. Sonrasında suni verdiler biraz ve bol squat yaptirdi ebem. Açıklığım 10 cm’e geldiğinde doğumhaneye gectim. Çatala hemen cikarmadilar. Dogumhanede baya squat ve ikinma yaptirdilar. Sonrasında çatala çıktım. Son 1 dk epiduralin etkisi geçtiği için suni sancıyla birlikte oluyorum sandim. Tekrar epidural istedim. Son ikinmayla birlikte karnıma baskı yaptılar ve bebis cikti. Bebegin kordonu kısa olduğu için gelemiyormuş megerse baskıyı o yüzden yaptilar. Sancıları hissettim hep fakat zorlayıcı değildi.epiduralin dozajida çok önemli , benimki tam dozundaydı bence . İkinmakta zorlanmadim. Doktorum dikiş atarken hiç hissetmedim aşırı rahattı. Kesinlikle tavsiye ederim.