Merveyzc tosuncuk25 büyü için veriliyor ama öyle büyü yapanlar varki sadece resim görsün anne ismi yeter isme gerek yok bunu bi ara duymuştum yapalım dedik eşimle sonra araştırınca böyle de bi durum oldugunu ögrenince vazgeçtik
Pelinsy Bilmediğimden soruyorum, çocuğun kulağına ezanla birlikte ismini kim okuyor hocalar mı yoksa aileden biri olsa oluyor mu? Okuyan kişinin önemi var mı huyu suyu ne bileyim bebeğe geçer diye inanılan bir şey hurafedir vs de olsa bilmek istiyorum
tosuncuk25 anneolmakneguzel_ Elhamdulillah inancliyim tabiki. İnancli oldugum icin aoruyorum ya bunu da zaten. Oyle olmasa hurafe der gecerdim. Belki birilerinin bildigi bisey vardir diye sordum. Ki zaten ben bir kaunak bulamadigim icin aorma geregi duydum. Amac korunmasiysa akli erene kadar benim duamla akli erdikten sonra da benim artı kendisinin dualariyla zaten korunur diye dusunuyorum
anneolmakneguzel_ tosuncuk25 mutlaka peygamberimiz tavsiye ederdi, kötü birşey olur diye düşünmeyin,kötüyü çekmeyin. Kötülük isime kaldıysa:) en büyük sığınağımız dua.tek isim koymuş peygamberimiz hep
Cnhavva tosuncuk25 asagi yorumlari okumadim belki biri yazmistir da iki isim sunnet normalde ama birini buyudur yada negatif bisey yapilmasin diye soylemiyolar insanlar buyu lafini duyunca korkuyo da nazar beddua da ondan asagi kalir bisey degil bazen ondan daha tesirli bile olabiliyo bence dusunup hayatiniza onu cekmeyin duayla koruma altina alabilir insan kendini ayrica isimlerin enerjisine karaktere yansimasina inaniyosan gecenlerde arastirken buna denk geldim iki ismi varsa ikisinin de kullanilmasi gerekiyomus uzun uzun yazmiyim da ilgini çekiyosa boyle seyler bakabilirsin
anneolmakneguzel_ Cnhavva hangi kaynaktan sünnet olduğunu okudunuz aceba ben ilahiyatcıyım da.. hic denk gelmedem Efendimiz hep tek isim koymuş..
Cnhavva anneolmakneguzel_ dogrudur aslinda sen deyince bi dusundum oyle net bi kaynak da bilmiyorum genel olarak isim koymak sunnet ama peygamberimizin birden fazla ismi oldugu icin belki de halk arasinda iki isim koymak sunnet diye dile gelmis olabilir
Bebisiminannesii Balbebek012 bende merak ediyorum açıkçası kulağına iki isim.okunuyor ,peki ölünce nasil oluyor sıkıntı olmuyor mu tek isim soylenmesi, kimse bilmeyecek sonuçta
Yuuki ben yaptım oğlumda bunu ama rüyamda gördüğüm bir isimdi ve dinen uygundu kimliğe başta karar verdigimiz ismi yazdirdik, kulagina cift isim okundu digerinide kimseye söylemek istemedim şuan herkes kimlik ismiyle taniyor