Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile ilgili yaşadığım olumsuz deneyimi paylaşmak ve insanları bilgilendirmek istiyorum. Gidip gitmemek sizin kararınız, ancak başıma gelenleri anlatacağım.
34+3 haftalık hamileyken, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin acil servisine başvurdum. Bebeğimin suyunun az olduğunu, bunun vajinal bir akıntı mı yoksa bebeğin suyu mu olduğunu anlamak için test yapıldı. Kan ve idrar testleri de dahil olmak üzere çeşitli incelemeler yapıldı. Bebeğimin suyunun azaldığını ve akıntının normal vajinal akıntı olduğunu söylediler. NST cihazına bağladılar, sancı çıkmadı. Sancı olmayınca bir gece hastanede kalmam gerektiğini, sabah perinatoloji doktoru ile görüşeceğimi söylediler. Riskli bir durum olduğunu ifade ettiler, ancak madem bu kadar riskliydi, neden hemen müdahale edilmedi, anlayamadım.
Sabah olduğunda tekrar suya bakacaklarını söylediler. “Bebek çişini yapmış, su durumu düzelmiş” diyerek beni eve gönderdiler ve üç gün sonra kontrol için gelmemi istediler. Üç gün sonra tekrar gittiğimde, yeşil alandaki doktor, bebeğimin suyunun çok az olduğunu söyledi. Ancak, acilden giriş yaptığım için Dr. U Bey’in beni görmek istemediğini belirtti ve tekrar acil servise yönlendirdiler.
Acil serviste yine bir şey yapamayacaklarını, bebeğin suyunun az olduğunu, ama üç gün sonra mutlaka gelmem gerektiğini söylediler. Resmen bebeğimin hayatını tehlikeye attılar. Suyun dört cepte olması gerektiğini, ancak yalnızca bir bölgede 30 ml su olduğunu söylediler. İçime kurt düştü, yine de beni hastaneden gönderdiler.
Bunun üzerine hemen özel bir hastaneye gittim. 35 haftalık hamileydim ve özel hastanede öğrendim ki bebeğim kordonu boynuna dolanmış. Çok az bir suyu. kaldığını . Hayati tehlikesi vardı ve acil doğum yapmam gerekti. 35. haftada doğum yaptım. Şu an bebeğimi kucağıma alamadım, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Şu an bulunduğum hastanede, Başakşehir Çam ve Sakura’da yaşanan benzer durumlarla karşılaşan çok fazla anne adayı olduğunu öğrendim. Bir annenin 7 cm açıklığı olmasına rağmen, “Rahim ağzı yumuşamamış” diyerek eve göndermişler. Oradayken bile hamilelere sert ve ilgisiz davrandıklarını gördüm.
Bu süreçte yaşadığım hayal kırıklığı ve acı tarifsiz. Heyecanla beklediğim günler kabusa dönüştü. Şu an tek dileğim kızımın iyileşmesi.
Lütfen siz siz olun, kendinizi bu şekilde ihmalkar doktorların ellerine bırakmayın. Durumu gerekli yerlere şikayet ettim ve her şeyi Allah’a havale ediyorum.