Kızlar öncelikle selammm
Buraya bir gün yazıcağımı biliyodum hep kafamda öyle olumlama yapmıstım cok sukur ki gerçekleşti🤩
9 aralık sabahıydı 06.00 gibi uyandım adet sancısı gibi ağrım vardı anlamadım iltek bekledim biraz geçer diye yok geçmedi dedim takip edeyim wcye gittim nişane gelmiş zaten 40+4 tü günüm her an bekleniyordu sonrasında dk tuttum 10-15 dkda bir giriyordu sancm yatakta uyuyakalmısım onu beklerken sonra 11 gibi uyandıgımd biraz daha artmıştı adet sancısı gibi olan ağrım ve 7-8 dkda bir düzensizce giriyordu eşime artarsa dr gidelim dedim neyse biraz artınca korktum cunku evim doğum yapıcağım hastaneye baya uzak 1 saatlik mesafede küçğk ilçede yasıyoruz neyse sonra evin yanındaki devlet hastanesine gittim nst sancı yoktu ebe mua istedi baktı 1,5 cm açıklık var doğum başlamış ama korkma ilk doğumun çok uzun sürer dedi eve git 13.00 gibi yine gel dedi sonra saat 1 oldu biz tekrsr gittik ama benim sancışarım inanılmaz artmıştı dayanamıyodum resmen dr dediki bidaha muayene edelim açıklık dedim istemiyorum cunku alttan baktırmak cok korkutucuydu benim icin cok çekiniyordum istemeyince dr o zaman kendi doktoruna git korkma hemen doğumun olmaz dedi ama benim sancılarım 5 dkda bir girmeye başlamıştı bi anda hızlandı yani neyse biz hastaneye gittik saat 2 bucuk 3e geliyordu dr muayene etti 3 cm açıklık var korkma daha geceye kadar burdayız dedi sonra ebeler geldi falan filan ben odada sancı çekiyorum ama şiddeti cok fazlaydı evet sancı cok zor ve sıklaştıa tahammül kalmıyo sezeryan istiyorum diye bağırıyorum dr karar ver ona göre daha fazla sancı çekme dedi eşim ve annem beni bi şekilde ikna ettiler normal doğuma neyse sonra dr tekrar fgeldi saat 5te cıkıyorum doğum icin gelicem dedi benim de gittikten sonra şiddetli şekilde artınca nst tekrar bağlandı ama sancı cıkmıyor ebe şaşırdı nasıl oluyo bu sancı cıkmıyor dedi karnımda sertleşmemişti bidaha muayene etti 5 cm olmuş doğum başladı dedi dr yemi gitmişti halbuki hemen aradı dr çağırdı 5 cmden suni sancı taktılar koridorda yürüdüm falan derken 7 cm çıktı açıklık doktorun gelmesi 20 dk sürdü ebe diyor çok şaşkınım cok hızlı ilerledi cok iyisin diye beni telkinledi somra dr geldi o sıra ebeler bana ıkınmayı öğretti gösterdi falan derken dr ıkınmamı istedi ağrı girdikçe ıkın dedi bi kaç kez ıkındım şuan hatırlamıyorum ama o çıkış anından sonra bütün sancı ağrı herşey gitti bitti😭😭🫶🏻🥹🥹 kızımı kucağıma verdiler eşimide aldı odaya kordonu öyle kesildi sonrasında biraz dikiş atıldı ve herşey gercekten cok hızlı ve güzel ilerledi evet cooook zor sancıya katlanmak ama inanın sonrası cok rahat ve kolay doğumhaneden yürüyerek cıktımm inanın alttan mıayeneden bile aşırı korkan ben doğum yaptıysam herkes yapar kendinize inanın ben hiç güvenmiyordum ama başardım cok sukur 1 ay oldu nerdeyse Rabbim hepinizin yardımcısı olsun sağlıkla kucağınıza alın evlatlarınızı amiiiin🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🫶🏻🫶🏻