Flzdmr canım ben Bilkent şehir hastanesinde anestezisiz çektirdim. İlk başta buraya post açtım kadınlarklübünde her şeyi okudum YouTube yorumlarına kadar okudum acır mı vs diye. Çoğu kişi bayıldım acıdan ağrıdan falan demiş. Öyle çok korkmuştum ki hatta odaya girmeden önce bembeyaz kesilmiştim ellerim buz gibiydi ve titriyordum. Detaylıca sana yazacağım. 31 Aralık’ta çektirdim. Önce 4 kişiyi hsg odasına alıp altınızı çıkarın etek giyin diyorlar. Sonra tek tek alıyor herkesi doktor içeri. En son beni aldı. Diğer çıkan 3 kişi içeriden hiç ses çıkarmadı ama çıkarken böyle istifra etmiş gibi halsiz görünüyorlardı. Rahatladım hiç ses falan gelmeyince. En son beni çağırdı odaya girince sedyeye yatıyorsun altını tamamen açıp. Sonra doktor yattığın sedyeyi yerden yükseltiyor ve karnının üstünü aç diyor. Üstte ultrason cihazı var tarıyor tamamen karnını rahmini. Sonra doktor aşağıya oturdu ve süreç boyunca konuştu. En başta dedi ki “şimdi korkmana gerek yok ben her şeyi sana söyleyip yapıcam acıyacak olan yerde acıyacak bile dicem merak etme şimdi acımıcak” dedi spekulumu yerleştirdi. O zaten bildiğimiz bir şey acımadı. Sonra şimdi ilacı sıkıcam biraz ağrın olacak dedi. İnan ilacı sıktığını söylemese sıvının içeri aktığını anlamazdım. Zaten acı diye bir şey süreç sonuna kadar ASLA AMA ASLA yok. Sadece ağrı o da kasıklarımda oldu. İlacı sıkınca ağrım oldu. Doktora söyledim adet olacakmıiım gibi ağrım var dedi tamam normal bir ağrı dedi. Benim tüplerimde tıkanıklık olduğu için diğer hastalara göre 7 8 dk falan sürdü onlar 3 4 dk’da çıktılar. Süreç boyunca tamamen kasıklarım sancışandı ve ister istemez adet olurken cenin pozisyonunda yatarsın ya öyle yapmak isteyip yapamadığın için kendini huzursuz hissediyorsun. Sonra tamam kalkabilirsin dedi kalktım biraz bacaklarım titriyordu üstümü giydim çıktım hemen sonucumuzu da elimize verdi. Bence o kadar korkuyla gitmiş ve çok çok araştırmış biri olarak anesteziye gerek olan bir şey değil. Özel hastane 12 bin lira dedi 5 dklık bir şey için.