Burda hep doğum hikayeleri okuyoruz ve motive oluyoruz, ben bu platforma hamile kalmaya çalışırken girdim ve benim gibi bebek isteyenler başlığı altında buluştuğumuz bir sürü anne adayı oldu, umut olmak için kendi hikayemi sizinle paylaşmak istedim. Unutmayalım ki her gebeliğin ve kadının geçeceği süreçler, doğumlarda da olduğu gibi kişiye özeldir🫶🏻
Biz 2023 senesinin mayıs ayında, sonraki ay büyük aile buluşması olacağı için deneyelim artık tutarsa buluşmada herkese birlikte söyleriz diye başladık çocuk denemelerine. Açıkçası benim tüm sülalem çok doğurgandır ve neredeyse tüm kuzenlerim ilk gecesinde hamile kalmış insanlar olduğu için hamile kalmak konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmemiştim. İlk ay ve sonraki bir kaç ayda 1 yıla kadar olmaması normal diyerek çok takıntı haline getirmemiştim. Ama 9-10. Aylara geldiğimde artık nedenini sorgulamaya başlayıp hastaneye gittim. Doktor sol yumurtalığın pcos görüntüsünde olduğuna karar verdi ve kilo verirsen çocuğun olur dedi. Sonraki 2-3 aylık süreçte ben 13 kiloya yakın verdim ama hala bir sonuç yoktu ve tekrar doktora gittim. Bu sefer doktor gayet sağlıklı olduğumu söyledi pcosum da geçmişti. Ama neden olmuyor o zaman sorusu hep aklımızdaydı. 12. Ayda artık eşime sen de test ver dedim ve eşimde test verdi muayene oldu ve onda da her hangi bir problem çıkmadı. 15. Ayda ben infertilite kliniğine randevu aldım ve o ay randevu günümde kimyasal geçirdiğimi öğrendim. O kimyasal gerçekten beni çok üzdü, ve doktor hsg istedi. Hsg çektirmekten çok korktum ve biraz erteledim ama el mahkum çektirdim 😁 korkulacak hiç bir şey yokmuş bu arada. Ve sonra artık kendi doktorum dediğim Gizem hanımla tanıştım ve femara+ çatlatma iğnesi kullandık, o ay olumsuz sonuç aldık ve üzerine eşim işten çıkarıldığı için özel sağlık sigortamız sonlandı. Bu yüzden doktoruma ben biraz ara vermek istiyorum döndüğümüzde aşılama deneriz belki diyerek ayrıldım. Sonraki ay yine bir kimyasal geçirdim ve bu sefer doktorum beni tibbi genetiğe yönlendirdi. Tıbbi genetikte kan vermemizin üzerine tam 2 hafta geçti ve ben hamile olduğumu öğrendim🥹
İkinci kimyasaldan sonra bir sorun olduğunu ve genetik sonuçları çıkana kadar hamile kalma ihtimalimin kalmadığını düşünüyordum hatta ilk hamilelik değerimi öğrendiğimde yine düşük bir sayı olduğu için bu da kimyasal olacak demiştim ama bugün 10 haftalığız, kalbini dinledim🥹 el ayak sallamalarını gördüm elhamdülillah 🥹🫶🏻 Herkese duamdır isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın. Bende çok bekledim o yüzden bu süreçten geçenleri çok iyi anlıyorum 🤲🏻 Allah yardımcınız olsun sizleri çok seviyorum, burda bana destek olan, benimle sonuç bekleyen, her ay benimle umut eden herkese teşekkür ederim iyi ki varsınız 🫶🏻🥰🥰