feyzaceylan Genetik bölümünden çarşamba günü harici hafta içi her gün gidip yaptırabilirsiniz. Ben zaten Eskişehir’de yaşıyorum ama forumda bir arkadaş çok ayrıntılı bilgilendirme yazmıştı Allah razı olsun onun sayesinde zorlanmadan hallettik. Sabah 09:00 gibi hastaneye gidip sıra aldık doktor 10:30’da geliyor neden yaptırmak istediğinizi vs soruyor biz 22. haftada detaylı ultrason sonrası yaptırdık ve denk geldiğimiz genetik doktoru inanılmaz anlayışlı ve ilgiliydi. Gebelik haftam ileri olduğu için sonuçların hızlı çıkması için acil diye bildirdiğini ve ortalama 2 haftada çıkabileceğini söyledi ancak tam 5. haftada sonucumuz çıktı. Doktordan çıkınca kan veriyorsunuz ve kanınızı kendiniz bir üst kattaki genetik laboratuvarına teslim ediyorsunuz. Sizi 10-15 dk bekletip kanınızda bir sorun olup olmadığına bakıyorlar. Sonucu sadece siz ya da 1. derece yakınınız teslim alabiliyorsunuz sonuç çıkınca telefonunuza sms geliyor. Doğruluk konusunda bir şey diyemiyorum ancak doktorumun ultrason karşılaştırması ile orantılı olarak doğru olduğunu düşünüyorum. Ama başka yerlerde 10-15 bin ₺ yapılan testin 444₺ olması da kafa karıştırmıyor değil :)
feyzaceylan NYye ikili test yaptırıp yaptırmadığımı sordular ancak yaptırma şartı yok sadece neden fetal dna yaptırmak istediğinizi soruyor doktor
NYye Bugün hastaneyi aradım, genetik bölümüne bağlanmak istiyorum dedim, bağlandığım yerdeki kadın böyle bir test yok burada yapıldığına emin misiniz dedi😅 pazartesi gidecektim ne güzel
Ajsjskaksjdkd Eres26 merhaba, 12. Haftadan itibaren yapılıyor bende öyle yaptırdım ama benim test sonucum geçersiz çıkmış 22. Haftamda bana böyle dönüş yaptılar