Sev98 14+5te önlem amaçlı olduk, bu gün 26+2yiz artık. Hep yatakta oluyorum doktorum 34 haftadan sonra ayaklanırsın dedi. Herkes sağlıklı zamanında kavuşsun bebeğine, biz de içinde🥹🫶🏻
Eylul41 Ada-alya 25 lik gunde 2 tane kullaniyorum. Cok sukur 15 hafta olacak suda azalma olmadi. Hatta devlet hastanesindeki perintaloji doktorum hic boyle bir seyler karsilamasdik amerikada yapilan seminerdede hicbjr yan etkisi olmadığını soyledi kullanmayinca ciddi kasilma toplanma sertlesme var buda erken dogumu tetikler diye düzenli kullaniyorum🙂
Ahgy Eylul41 kasılmam olduğu için endolu bende haftada 2 gün kullanıyorum sabah akşam. Rabbim emeklerimizin karşılığını kolaylıkla güzellikle nasip eylesin 🤲🤲
Arblg Ahgy @Ada-alya Merhaba! Bende 17 haftalıkken rahım açılması sebebiyle acil serklaj oldum. Suan 30 haftanın ıcındeyım.karın sertlıgım serklajdan sonra hep oldu ve karnım o zamandan beri sert malesef. Günde 3 defa progestan alıyordum hap olarak kullandım onun dışında başka bır hap vs vermedı doktorum.takvıye olarak mg ve omega 3 kullandım .26 haftaya geldıgımde karacıger enzımlerı olan alt ast degerlerı 10 katına fln çıktı.doktorum kullandığım takvıyelerı ve progestanı komple kestı. İlaç kaynaklı mı dıye düşündü ve 10 gun boyunca hıcbısey kullanmadık.çok şükür 10 gun sonra degerlerım duzelmıstı ve sadece günde 1 defa progestan vajınal yolla al dedı. Sındı tekrar kan verıcem enzımler normalse progestanı 2 ye çıkarırız dedı. Yanı karın sertlıgı bende hep var ve ılac kullanma yanlısı olmayan doktorla ılerledıgım ıcın progestan dısında hhb sey kullanmadık bugüne kadar
Ada-alya Arblg Arblg ne güzel Maşallah ilerletmişssiniz kanamalarınız oldumu serklajdan sonra benım hala sabahları oluyo kaygılanıyorum bıde sureklı yattınıznmı
Ada-alya Arblg bide sizinde rahminin hep boyle sertleşip sonra yumusama oluyomuydu ben en cok ondan korkuyorum
Arblg Ada-alya acıkcası arkadasım ben serklajdan berı kahvaltımı ara öğünlerde çorba vs kendım hazırladım.aksam yemeklerını yerı geldı kalkıp yaptım yerı geldı esım ayarladı vs.yemeklerde oturma dısında oturmadım belkı Bıkac defa dısarı çıktığımızda ya da komşuya gıttıgımde oturdum. Benım yaptıklarımı yapmayan da var yanj herkesin kendı ınsıyatıfınde kımsenın gunahına gırmek ıstemem.ben yapıyorum sız de yemek yapın demem ama ben yaptım.yerınden hıc kalkmayan yemegı yatarak yıyen arkadaslar da var benden daha esnek davranan da var.mesela çok sık banyo yapmıyorum ayakta kalmamak ıcın dıyen de var ama ben bu kadar hassas davranmadım.bu rahat davrandığım anlamına gelmez ama onlardan daha rahattım .Dedıgım gıbı herkesın sürece yaklaşımı farklı herkese saygım var❤️
Arblg Ada-alya benım karnım aşırı ve en baştan berı sert fakat son günlerde yumuşama basladı ozellıkle göbek delıgı çevresinde vs.doktoruma yazdım hıcam benım karnım bazen yumuşamaya başladı dıye erken doğum olabılır mı dıye.herkes sertlesmesınden korkar sen yumuşadı dıye korkma bağlar gevşedi tabı bıraz.o yzuden ıyı dedı. Yanı bebegın toplanması sertlesmesı sonra pozısyon degıstırınce gevşemesi vs Hepsı normal dedı. Sancı çok farklı bısey anlamamak mümkün degıl.yanı bunlar sancı olsaydı 26 da ben kesın dogurmustum 😊endıselenmeyın yanı bebek bı yerde toplanıp sertleşiyor sonra gevşiyor karnınız uzanınca vs.takıp edın sadece geçmeyen sertleşme vs olunca yazarsınız doktorunuza
edads Bende 18 de oldum serklaj suan 21+2 yiz karnım çok sertleşip yumuşuyor günde bir prgstn harç bır sey vermedi doktorum. Eğer bunlar sancı olsaydı çoktan bir şey olurdu endişelenme dedi. Bir de magnezyum kullanıyorum
Ahgy Arblg çok geçmiş olsun canım ben progestanı en başından beri vajinal alıyorum ilk önce günde 1 di serklaj öncesi sürekli kanamam olduğu için günde 2 ye çıktı. Normalde benim doktorumda pek ilaç kullandırmayı istemiyor. Şimdi ise kasılmalarım olduğu için endolu haftada 2 gün kullandırtıyor
Arblg Ahgy vajınal almak daha etkılıymıs daha ıyıymıs, yan etkılerı daha azmıs. ben korkuyordum başta kanamam olur vs korkusuyla .o yüzden hap olarak ıcıyordum ama ıste o da bı sure sonra karacıgere zarar verdı bı de 3 tane ıcıyordum 😢
Arblg Ahgy en ıyısını yapmışsınız keske bende korkmayıp vajınal alsaydım da bı kadar yan etkiyle karsılasmasaydım. Endolü hep aoyledım doktoruma vermıyecekmkaınz dıye vermek ıstemedı . Ben de ona uyum sağladım ❤️