De25 biraz farklı bir soru olmuş, hiçbirimizin sebebi diğeri ile aynı değildir muhtemelen. Ben de özel de doğum yaptım, ama doğum ya da gebelik haricinde de özel hastaneye gidiyorum zaten, yıllardır allianz özel sağlık sigortası yaptırıyorum ve bu şekilde sigortamın anlaşmalı olduğu hastane ve doktorlara çok büyük ücretler de ödemeden muayene-tedavi olabiliyorum. Devlet hastaneleri kötü, özeller iyi veya özeller kötü devletler iyi gibi bir genelleme çok mümkün değil bu ülkede, malesef devlet hastaneleri özellikle şehir hastaneleri için bulunduğunuz şehre göre değişiyor şartlar. Ankara için söylüyorum gazi ve Ankara üniversitesi fakültesi hastaneleri dışındaki devlet hastaneleri özellikle etlik şehir hastanesi hakkında hem burada çok kötü yorumlar okuyorum, hem yakın iki arkadaşımın çok kötü tecrübeleri oldu, yine Sami Ulus kadin doğum Hastanesi’ne giden bir arkadaşım da çok çok mağdur edildi, ben tüm bu sebeplerle tercih etmedim, ki bir de şu var doğum doktorum zaten yıllardır tüm kontrollerime gittiğim çok sevdiğim ve güvendiğim bir doktordu, elbette gebe kalınca da bildiğim güvendiğim doktorumla devam ettim, başka hastane ya da doktor aramadım. Tabi eşimin sezaryen olduğu halde benimle doğuma girmesini de çok istiyordum, bildiğim kadarı ile devlette bu mümkün olmuyor. Bence de sizin yaptığınız çok saçma ve doğru da değil mesela, 9 ay boyunca özele gidip beni takip eden, gebeliğimin her ayrıntısını, bebeğin hafta hafta gelişimini takip etmiş, bilen doktorum varken devlette gidip ilk kez göreceğim bir doktor ile niçin dogum yapayım ki beni bilmez, bebeği bilmez. 50-100bin TL doğum ücretini ödememek icin, son dakika doktor ve hastane değişimi 🥴 bu da bana çok mantıksız geliyor ama tabii siz öyle tercih etmişsiniz bize laf düşmez.