AyseKadioglu ben 13. haftamda önlem amaçlı serklaj oldum ilk gün hafif kasık ağrım oldu normal adet sancısı gibiydi onun dışında 1-2 hafta sonra daha iyi hissetmeye başladım
1-2 hafta sürecinde ağrım vs olduğu için değil de hem biraz daha dikkat ettim hemde bi tık farklı hissettim belki psikolojik olabilir ama genel olarak iyiydim gayet.
1 ay oldu serklaj olalı hiçbi sıkıntı yaşamıyorum çok şükür, doktor normal hayatına devam edebilirsin dedi temizlik,ağır işler yapmıyorum ama kahvaltı yemek toz alma çamaşır katlama vs yapıyorum kendimi yormayacak işler yapıyorum aslında. geri kalan vakitte de genelde istirahat halindeyim hep yatıcam diye kasmıyorum kendimi..
dikişlerin alınması anestezi altında olmuyor genelde aldıran kişiler dikişleri alınırken hiç hissetmediklerini söylüyor spekulum takılarak alınıyor dikişler o spekulum biraz rahatsız edici oluyor tabi
serklaj işlemi de basit zaten 15-20 dk sürüyor genel yada spinal anestezi altında yapılıyor,ben bir gün hastanede kaldım bazı doktorlar aynı gün taburcu ediyor. işlemden sonra kanama vs olmadı
inşallah çok güzel geçer süreç sizin için🌸