Sevvalaydin
Öncelikle Rabbim sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin. Ben suni sancı ile doğum yaptım planlıydı, 38 haftada gittiğimde doktorum Eğer ki doğum olmazsa 40 haftada yatış vereceğim doğum başlatacağım demişti. 39 hafta gittiğimde bir kağıt verdi Eğer ki bu bir hafta içinde olmazsa tam 40′ta doğum a başlıyoruz dedi. Tabii ki doğum olmadı 40 haftada Sabah 8.30′da suni verilmeye başladı. Saat 13.06′da kızımı kucağıma aldım. Sancı şeklini anlatmak gerekirse İlk başları adet olunacağı zaman başlayan tatlı ağrılar olur ya onun gibiydi. O zamanla şiddetlendi ama asla dayanamayacağım bir ağrı değildi. Son yarım saat yani açıklığımın tam olduğu zaman gerçekten sancı çekiyorum dediğim zamandı sadece yarım saat çektim O da doğum açıklığı olmuş çataldaydım. Bu şekilde doğum yapmak en büyük iyikilerimden 4,5 saatte doğum yapmış oluyorum. Benim damarlarım şiştiği için yani ödem tutmuşum damarıma kadar şansıma aslında hiç ödemim dahi olmamıştı hamileliğimde o gün ödem tutmuş vücudum o sebeple suni verilirken damarlar tıkandığı için yeni damar yolu açıyorlardı bu aslında bende bayağı bir vakit kaybı oldu. Belki öyle olmasaydı daha kısa sürede bile doğurabilirdim. Çok şükür açılmam hızlı oldu açılma olsun diye ekstra bir şey yapmadım sadece nefes alışverişlerime çok dikkat ettim sancı geldiğinde olabildiğince kendimi sakin tutup nefesimi düzende tuttum.
Doktorum bile bu kadar hızlı açılma mı olduğuna çok şaşırdı ebelerim de aynı şekil. Hatta kendi kendime çok gülerim saat 12.00 12.30 arası ebelerim yemeğe gidecek gitmeden önce açıklık kontrolü yapacaktı. Dediği şey şu açıklık tam olmamıştır ama yine gitmeden bir kontrol edeyim. Kontrol ettiği arkasına doğru döndü arkadaşına dedi ki yemek iptal açıklık tam olmuş doğuma alıyoruz. 🤣 Utanmasam orada gülecektim ebelerim bile çok şaşırdı bu kadar hızlı açıklığımın olmasına, sormak istediğiniz soru varsa cevaplayabilirim yani elimden geldiğince yazmaya çalıştım ama istediğinizi sorabilirsiniz Bu konuyla alakalı, Bu arada unutmayın her doğum kendine özel olur iyisi de kötüsü de olumlu veya olumsuzu kararı verecek olan kişiler sizsiniz sizin için en iyi hangisi olacaksa onu tercih edin mutlaka asla korkmayın. Doğum bitiyor Çocuk çıkıyor ağrı sızı bitiyor sanki hiç olmamış gibi hiç çekmemiş gibi oluyorsun. Öyle ki doğum bitti çataldan kalktım üzerimi giyiniyordum yardımcı abla vardı dedim istemiyorum Ben dedim kendimi giyerim kendim üzerimi giyindim Çünkü iyiydim sorun yaşamıyorum sanki daha demin doğum yapmış ben değil gibiydim en fazla 1-2 saat sonra da rahat bir şekilde bebeğime bakabildim. Doktorum sakinleştirici ve tansiyon için dil altı hapı verdi bundan dolayı 1-2 saat onlar biraz uyuşturdu beni,