AzraCaglar Arkadaşlar ben şu anda 9+ 4 teyim ve gebeliğin ilk 3 ayında yaşanan bir aşırı bulantı ve kusma hastalığı geçiriyorum. Biraz atlattım sayılır. Hiperemezis gravidarum, hamilelik esnasında ağır sabah bulantısı ile kendini gösteren nadir bir sağlık sorunudur. Kusmanın şiddetine bağlı olarak kilo kaybına, dehidrasyona ve kanda veya idrarda toksinlerin birikmesine yol açabilir. 1000 hamileden 3 tanesinde görülen bu sağlık sorunu kan kusmaya da sebep olabilir. Bende birşey yiyemiyordum. Yediğimi çıkarıyordum. Boş mideyle kan kusmaya başladım. Daha sonra doğum hastanesine gittik ve acil yatış verdi doktor. Normalde devlet hastanelerine hamilelikle ilgili gitmeyi tercih etmem ama benle ilgilenen doktor gerçekten işinde iyiydi. Bana hastalığımı ve ne yapıp ne yapmamam gerektiğini güzelce anlattı. 3 gün mideyi boş bırakıyorlar ve sadece serumla besliyorlar. Bebeğinizin alması gereken vitamin ve ilaçlarıda ekliyorlar seruma. Zaten 2-3 gün hiç bişey yemek canınınız istemiyor. 3 günün sonunda tuzlu kraker, tuzlu yoğurt, tuzlu peynir, tuzlu zeytin yemeye başlıyorsunuz biraz biraz. Mideyi yavaş yavaş yemeğe alıştırıyor. Ben bu hastalıktan dolayı 10 günde 10 kilo verdim 😪 Eğer bulantınız gerçekten haddinden fazlaysa ve ywmwk yemenize engelse mutlaka bi hastaneye gidin. Şimdi bulantı ilacı kullanıyorum ve çok şükür biraz daha iyiyim.
Gozdeli AzraCaglar ben 1 hafta bundan dolayı hastanede yattım 6 kilo verdim . Çevremdekiler halimden dolayı çok korktular küçüldüm resmen
AzraCaglar Gozdeli bende de öyle oldu. Rengim atmıştı böyle bildiğin sarı renkteydim. Millet hortlak görmüş gibi aman nasıl olmuşsun böyle diyolardı