b-bg kızlar 20 günlük bebeğim doğduğunda dil bağı varmış doktor 4. gününde farketti o zamana kadar emmedi ve biberona alıştı dil bağını kestirdik ama yine emmedi mememe temas ettiğini anlayınca bağırarak kıpmırmızı oluyor işe yarayan yöntemler varsa alabilirim sağıyorum ama sütüm çoğalmıyo sağdığım için saatlerce uğraşıyorum 30 ml anca çıkıyor ya mama hazırlamak tam bir işkence ne gece uyubiliyorum ne gündüz
mrs_yildiz22 b-bg ne olursa olsun ağlasa dahi memede ısrarcı olmalısınız, şu anda her şeye çok çabuk alışabiliyorlar yine kendinize döndürebilirsiniz istikrarlı olursanız. Bebek emdikçe anne sütü çoğalır, çoğalıyor vazgeçmeyin her fırsatta emzirin…
269522 b-bg canım bende yaşadım bunları benim bebeğim de sarılık olunca biberon verdik ve biberona alışınca meme istemedi aylarca uğraştım emmesi için emzirme danışmanı bana eds borusu diye bir boru var minicik ince bir boru bir ucunu mama yapıp. Biberona sokuyorsun diğer ucunu memenle birlikte bebeğe veriyorsun emdikçe sütle birlikte mama içiyor böyle de emmeye alışacaktır. Şuan o memeyi emerken uğraşmak istemiyor süt gelmesi için direk biberonla aksın istiyor o yüzden red yapıyor bu yöntem memenden mamayla birlikte süt gelince memeye alıştırıyor. Aynı zamanda bebek memeni de emdiği için uyarılıyor ve süt üretimin artıyor :) bunu deneyebilirsin medikal malzeme satan yerler de bulabilirsin boruyu
269522 b-bg ayrıca karanlık ortam da emzir Plates topunda zıplayarak veya ayakta sallana salllana hafif zıplar gibi yaparak hareket halinde emzirmeyi deneyebilirsin bu şekilde de faydası oluyor doktor demişti bana da. Ama bebek memeyi boşaltmadığı için her emzirme sonrası mutlaka sağ meme boşalsın ki süt dolsun tekrardan süt üretimin artsın
b-bg mrs_yildiz22 ucundan akan sütleri içiyo ama memeyi ağzına dahi almıyo kendini geri atıyo gerçekten her gün istikrarlo bir şekilde deniyorum ama ümidimi kaybetmek üzereyim
b-bg 269522 bu eds yöntemini gördüm ama malzelerini bulamadım son çarem bu sanırım alıp bunu deneyeceğim çok teşekkür ederim size 🙂↕️