Anneoluyorumhello Toxsoplazma ıgm gray zone 0.84 çıktı ilk gebeliğimdede çıkmıştı bir test daha yapıldı daha önce geçirilmiş çıktı şimdi yine böyle sonuç verdi acaba eskiyi mi gösteriyor kan da yoksa tekrarlanan birşey olabilir mi bilgisi olan varmı
eilf150 Anneoluyorumhello fazla yuksekmdegil onceki cikmistir yada yalanci pozitiflikte veriliyor ama senin buna bagisikligin az azsa hayvanlara yaklasma sebze meyve sirkeli suyla yikada tuket doktorum oyle demisti
Mrvsmt2502 Anneoluyorumhello yine avidite testi yaptırıp önceden geçirilip geçirilmediğine bakılmalı. Benimde bu şekilde şuan 3.5 sene önce ilk gebeliğimde iki değerde pozitif çıktı avidite yapıldı onda gebelik öncesi geçirildiği çıktı. Doktor 1 sene içinde negatife döner demişti ama benim hiç negatife dönmedi şuan 2. Ye gebeyim hala pozitif ama bu geliğimde sorun olmadı
Kelebek06 Anneoluyorumhello merhabalar doğum yaptınız mı sonuç ne oldu bana bilgi verebilir misiniz .ben 2 gün önce doğum yaptım bebeğimi toksoplazma pozitif olduğu için müşahede altına aldılar .kanında çıkmadı gözü kulağı ve beyinden sıvı aldılar normal çıktı.Pazartesi günü de omurilikten sıvı alacaklar oda negatif cikar mi bilmiyoruz
Ronayib Anneoluyorumhello anladım bende de şuanda var da ama ben gebelikte geçirdim o yüzden sıkıntılıyım
Anneoluyorumhello Ronayib geçmiş olsun bu 2. Gebeliğim yine çıktı daha öncekini mi gösterıyor yeniden mi geçiriyorum ben de bilmiyorum yarın soracagım doktoruma. Siz herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz bunun için
Anneoluyorumhello eilf150 inşallah öncekidir 🥲 dikkat ediyorum yediklerime hayvanlara aslında pek temas etmem ama bu sorun beni bırakamadı 🫠
Anneoluyorumhello Mrvsmt2502 yarın doktorumla görüşeceğim inşallah benım için de sorun olmaz . Bu gebeliğinizde sizede yeniden test yapıldımı yeni mi eski mi diye
Ronayib Mrvsmt2502 gebelik sırasında geçirmediniz mi hiç antibiyotik kullanmadınız mi iki gebeliginizde de
Mrvsmt2502 Anneoluyorumhello evet avidite yüksek çıkıyor yine. O yüzden doktor yalancı pozitif diyor. İlaç vs de kullanmadım bu sefer. Stres yapmayın sizinde yüksek çıkar büyük ihtimalle
Anneoluyorumhello Mrvsmt2502 inşallahh sorun çıkmaz teşekkür ederim 🤩 hayırla sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi
Mrvsmt2502 Ronayib ilk gebeliğimde avidite testinin sonucu çıkana kadar antibiyotik tedavisi oldum . 4. Aya kadar kullandım ilacı. 3 farklı kurumda avidite testi yaptırdık. İkinci gebeliğimde gebe kalmadan tekrar avidite baktırdım . Gebe olduğumu öğrendiğim kan tahlilinde yine baktırdım avidite yüksek çıktığı için 2. Gebelikte ilaca gerek kalmadı