Nurgulbzgl 4 buçuk yıl önce kızımı normal doğumla aldım kucağıma ve ilk doğumumdu. Ay yapamazsın şöyle zor böyle zor diyenler oldu ve ben hep normal doğum istedim doktorumdan. Halbuki onun da elinde değildi Rabbim nasip etti. Herşey istediğimiz gibi ilerledi mis gibi kesisiz bir doğum yaptım. O an yanınızda bulunan destekçileriniz, ebeniz, doktorunuz herkesin bir yeri var doğumlarda. Sezaryen hakkında yorum yapamam çünkü yaşamadım ama normal doğumdan hiç korkmayın o kadar güzeldi ki sabah doğum yaptım öğlen evime geldim ve hemen ayaklandım çok şükür kimseye muhtaç olmadım. 2 cm de açılmam vardı bu arada. Kendi sancımı bekledik hatta uzun bir süre bekledik ama herşey yavaş yavaş ilerledi,ne suni verildi ne başka bişey. Doğumhaneden kızımı alıp çıktım.Görümcem yine de yanımdaydı sağ olsun yükümü hafifletti daha da güçlendim. Bebeğimle daha rahat ilgilendim. Ama dediğim gibi herkesin rolü var doktor ebe eşiniz yakınlarınız size destek veren kişiler yanınızdaysa herşey daha güzel oluyor. Hiç korkmayın eğer normal gelmek istiyorsa engellemeyin ancak tersi bir durum varsa mecburen sezaryen olacaksınız zaten. Naçizane fikrim budur. Sağlıkla kucağınıza alın 🌸