Selamm kızlarrrr 🫶🏻
Dün akşam hamilelik sürecimi anlatmıştım bu akşamda doğum hikayemi anlatacağım. 36. Haftaya geldiğimde doğum koçum erken doğum riskimin kalkmasıyla beraber bu haftadan sonra doğumu kolaylaştırmak için yapmam gereken şeylerin listesini atmıştı. Eşimle her şey normal sürecine döndü diye sevinerek eve döndük. Bu liste içerisinde doğumu kolaylaştıracak egzersizler vs bir sürü bilgi vardı bunlardan biride eşle ilişkiydi 🤦🏻♀️. Şansımıza ilişki sonrası gece şiddetli kasık ağrısıyla doğum yapacağım özel hastanenin acilinde buldum kendimi. Ebe alttan muayene ettiğinde 1 parmak açılma var. Rahim ağzın hala kalın tam silinmemiş. Doğumun pasif evrede hemen başlamaz eve git bir şey olursa gel dedi. O gece eve gittik ve sabah 8’e kadar kasık ağrısıyla uyumaya çalıştım. Ertesi sabah kendi doktorumun kliniğine muayeneye gittik ve doktorum açılmamın 3 cm olduğunu söyledi. Bu süre zarfında 3 kez nst girdim fakat sancım asla çıkmadı. Doktorumda ebenin söylediklerinin aynısını söyledi. Doğumun aktif evreye geçene kadar kendi sancıların gelene kadar bekleyeceğiz dedi. Böylece evimize geçtik ve 8 günlük ama bana göre 80 günlük sürecimiz başlamış oldu. 8 gün evde her an doğurabilirim diye tabiri caizse kafayı yedim 😅. Yoga , pilates topu , aksak yürüyüş , squat , ördek yürüyüşü , merdiven inip çıkma , hurma , ananas derkeeeen tüm tuşlara basmıştım anlayacağınız. Bu 8 günün 4. Akşamı ağrıyla hastaneye yatışım oldu ebenin yanlış yönlendirmesiyle doktorum yatışımı onaylamıştı ama kendisi muayene edince silinmemin hala çok az olduğunu ve taburcu olup eve gitmem gerektiğini söyledi. O günden sonra kendimi oldukça saldım. Olursa olur olmazsa olmaz kafasında bebeğim ne zaman gelmek isterse o zamanı beklemeye başladım. 7. Günün akşamı avm de gezerken bi anda bir şeylerin yolunda gitmediğini hissettim. Farklı bir ağrı baskı vardı. Tesadüf eseri ertesi sabah kontrolümüz vardı. Kontrole giderken o gün doğuracağımı biliyordum ama sürekli doğum oluyor diye heveslenip sonradan üzülen eşimi tekrardan heyecanlandırmamak için ona hiç belli etmedim. Hatta doğum çantamı bile almadan çıktım.37+3’te Kontrolde açıklığımın 5.5-6 cm olduğunu söyledi doktorumuz. Nst de yine sancı yoktu. Ama bu süreçte o kadar çok yorulmuş o kadar çok yıpranmıştım ki. Doktorum yatışını yapalım Zeynepciğim. Bugün suni ile doğum yapacaksın dedi. Size o anı tarif edemem. Eve gittim duşumu aldım yolda annemi kayınvalidemi aldık yemek yedik ve doktorumunda istediği gibi stres yapmadan aheste aheste doğumuma hazırlandım. Doktorum ilk etapta vajinadan jel olarak suni sürdü. Daha sonrasında hastaneye geçtiğimde damar yolundan suni sancı takıldı. Damar yolundan suni takılmadan önce nst de sancılarım çıkmaya başlamıştı ama ben asla bir şey hissetmiyordum. Yalnızca ufak kasık ağrıları. Suni etkisini göstermeye başladığında nst için yatamaz hale geldim. Ve eşim yanımdayken suyum patladı. O anı asla unutamam. Eşimin dışarı çıkıp karımın suyu geldi ebeler diye bağırışı hala kulaklarımda 🥹😂lağmam yapıldı ve sonrası tam bir aksiyon . Koridorda tutunma yerlerine asılarak ördek duruşu yapmaya başladım 10 dk içerisinde açıklığım 6’dan 8’e çıktı ve asıl doğum sancılarım başlamış bulundu. Çatala çıktım canım ebelerim elleriyle kalan suyun boşalmasına yardım ettiler. Vajinamı genişlettiler. Nasıl ıkınmam gerektiğini hatırlattılar. Tam açıklık olduğunda koştur koştur içeri doktorum girdi. Daha sonrasında 8 dk içerisinde tam 16.08.24 cuma günü 21.49’da kızım kucağımdaydı. Dünyanın en mucizevi anı 🥹. Epizyotomim vardı dışardan 3 dikiş. İçerdense ufak bir iki dikişim vardı. Kızım 37+3’te 3070 gram 48 cm doğru. Erken bir haftada doğum yapmamın avantajı olarak kızım tek seferde çıktı. Önce kafa sonra vücut şeklinde bir doğumu olmadı. 5 kez ıkındım. 5. ıkınmamda kucağımdaydı. Daha sonrasında doktorum elleriyle beni temizleyip giydirdi kızımı emzirdim ve hayallerimdeki gibi doğumhaneden kucağımda kızımla yürüyerek dışarı çıktım 🙏🏻 Hamdolsun Rabbim bu günleride gösterdi. Her şey istediğim gibi ilerledi.
Ve sen sabırla buraya kadar okuyan canım anne adayı 🫶🏻Dilerim ki her şey gönlünce olur ve istediğin şekilde sağlıkla doğumunu yaparsın. Unutma her doğum ve her bebek kendine özeldir ❤️