Meltemt şöyle ben ilk gittiğimde alttan muayene etmişti kan tahlili istedi ilk pahalı oldukları için devlette yaptırmıştı bana tahlilleri. Reglin 2.günü çağırdı testlerle birlikte gittim. Yine alttan muayene etti. Şöyle bana bir liste vermişlerdi. İşte yumurta büyütme işlemi örneğin sallıyorum şu an 15 bin ilk ödemeyi yapıp başlıyoruz. Bana iğne isimleri verdi gidip eczaneden aldım karnımdan vurulmaya başladım eşim yapıyordu aynı anda ilaç kullanıyordum. O şekilde tedaviye başladık. Örneğin sonra belirli günlerde çağırıp kontrol ediyorlar ona giriş ücreti felan ödemedim. Daha sonra yumurtaların büyüme durumuna göre ilacı değiştirebiliyor veya dozunu değiştirebiliyor. En son tam istediği boyuta gelince başka ilaç veriyor ve çatlatma iğnesi aldırıyor. 24-36 saat sonra da opuya alıyor. Tabii opu sırasında da ücret ödüyorsun. İlaçlara da ayrı eczaneden ödüyorsun. O sırada eşin de sperm veriyor sen opuya girince. Onun da belirli perhizleri var. Sen opudan çıkınca da evine gidiyorsun. Doktor tahmin dırumuna göre de ya embriyoyu taze transfer ediyor ya da dondurulmuş. Ama dondurulmuş transfer bu aralar herkesin tercihi oluyor. Çünkü rahim zaten çok fazla hormonla yükleniyor. Rahim dinlendirmeye geçildiği zaman tutunma ihtimali taze transferden daha fazla oluyor