Evrimnbe kahvesever__ sıcak su da yarımsaat mutlaka bekletirim nişantaşı çıkar şişer sonra iyice kavururum tane tane olur pilavın piştikten sonra 20 dk dinlenmesi daha iyi olur
HuzurDenizim Muhakkak pirinci en az 1 saat önceden sıcak suda islatiyorum suyuna tuz ve limonda ekliyorum bekletirken . Nişastası çıkınca güzelce yikiyorum , pirinci de güzelce kavuruyorum , tel tel oluyor
AnayimBenAna_ kahvesever__ ben hep öyle yaparım çok güzel olur kavururum şehriyeyi üstüne pirinci koyarım tereyağı atar çevirir 1.5 bardakta sıcak su koyarım en küçük gözde pişiririm 🌸
ikibebeliannis kahvesever__ yağda şehriyelerimi kavuruyorum Bi bardak pirinci hemen yıkıyorum güzelce süzüyorum şehriye kızarınca pirinci içine atıp bi güzel kavuruyorum belki 5-6 dakika yağda kavuruyorum üstüne hangi bardakla ölçtüysem iki su bardağı su koyuyorum ılık tuzunu atıp altını kısıp pişmeye bırakıyorum hiç açmıyorum ağzını Suyunu tamamen çekince sofrabezine sarıyorum bi 5-10 dk demlendikten sonra tane tane oluyor
Hgmom1 kahvesever__ ben pilav yapmayı 1 sene sonra öğrendim diyebilirim….🤐 İyice soguk sudan geçiriyorum. Şehriyeyi kavurduktan sonra süzdügum pirinçleri koyuyorum ve onuda kavuruyorum kıtır kıtır ses gelene kadar sonra su katıyorum 1e 2 birazda şehriyeler için katıyorum su. En kisiga getirip pisiriyorum
Busetacir kahvesever__ ben yıkayıp hemen yapıyorum çok güzel oluyor ama kayınvalidem sıcak suda bekletir mesela onunki de çok güzel olur. El alışkanlığıyla alakalı bence
bebegimmm16 kahvesever__ soğuk suda bekletiyorum 1 e 1.5 br su ile pişiriyorum miss gibi oluyor canım