Merhaba arkadaşlar ben iki ay önce doğum yaptım yurtdışındayim benim ilk hamileliğimdi ilk önce nişanım geldi büyük kırmızı parça olarak hemen hastaneye gittim 1 cm açılma var diyip eve gönderdi suyum gelirse sancım cogalirsa gel dedi ertesi günü gece tekrar gittim yatışim yapıldı fakat sancım hala 1 cm di o gece sancım sıklaştı ve dayanamıyordum hiç uyumadım hep yürüdüm sabah hemşire nstye aldı ve istersem 3-4 cm açıklık olduktan sonra epidural yapabileceğini söyledi çünkü ben sancidan ağlıyordum dayanamıyordum bende kabul ettim öğlene kadar sancım sıklaştı ve hemşireyi çağırdim alttan kontrol edip açıklık 3-4 cm ulaştı dedi ve beni başka bir yere götürdü 3 tane falan doktor geldi sirtimin alt kısmından ense kısmına kadar katater koydu ve artık sadece uzanıp hiç kalkmayacagimi ve birşey yiyemeyecegimi söyledi tok tutması için serum verdi ama epidural yaptıktan sonra sancı yalan oldu yeniden doğdum sanki suni serum da takmislardi sanırsam ve ben şunu öğrendim bilmiyordum Türkiye de sadece özeller yapıyormuş ve ucretliymis biz burada devlet Hastanesinde ücretsiz yaptırmış olduk ahh keşke ülkemde de olsa böyle birde tabi risk durumu da olduğu için kağıt imzalattılar akşama doğru sadece bir doktor gelip beni ikindiriyordu ama bebeğim bir türlü gelmiyordu epidurali kesti sancım başladı tekrar o şekilde de hep ikindim bu arada epidural varken sancı hissedilmiyor fakat kasılma hissediliyor bu sebepten onu hissedip ikiniyordum derken doktor başka bir doktoru çağırdı daha sonra ultrason cihazı getirip baktılar yok b bek gelmiyor bu süreye kadar eşimde hep yanımdaydı hiç ayrılmadı benden burda ztn izin veriliyor en son bir anda 5-6 kişi cihazlarla içeri daldı eşimi sadece bebek çıkana kadar dışarı aldılar büyük ihtimal vantuz yaoacaklarindan dolayı erkek olan hemşire karnıma bastırıyordu bende ikiniyordum diğeri de vantuz ile çekmeye çalışıyordu 3-4 denemede bebek çıktı solunum sıkıntısı için iki gün kuvezde kaldı bebek çıkar çıkmaz götürdüler daha sonra eşim içeri alındı bebeği getirdiler gösterip götürdüler ve beni bir saat diktiler iç ve dış dikişlerim vardi dikiş zamanında da ne kadar uyusturmus olsalar da çok acı hissediyordum dikiş bittikten sonra iki saat orada beklettiler ve servise odama götürdüler benimki biraz zorlu geçti inşallah bütün hamilelerin tek nefeste ağrısız dikişsiz geçer epidural ile bilmek istediklerinizi cevaplayabilirim.