aycatutall6121 arbukerva yapıyorlar malesef devlet hastanesinde hayvan gibi muayene ettiler adam geliyor altını aç diyor çatalda bile değilsin mahrem bile yok özelde en azından üstüne bi örtü veriyorlar
Lunapark arbukerva açılma parmakla muayene ile anlaşılır ultrasonla açılmaya basılmıyor rahim ağzı uzunluğuna bakmıyorlar.ben her gittiğimde ultrason ile rahim ağzı uzunluğuna bakıyorlar vajinal yani.ama doğum zamanı parmak ile muayene edilmişti açıklık kontrolü için ben zorlandığım halde açıklığa böyle bakmak zoru dayım demişlerdi ultrason ile bakılsaydı bana da bakarlardı sanırım çok kasıyordum çünkü elle muayenede.sizin durumunuzu riskli gördülerse tedbir amaçlı ihmalkarlık olmasın diye açıklık kontrolü yapmış olabilir.korkutmayın kendinizi🌸🌸
ikibaloglanannesi Genel de alttan kasılma sancı vs olunca hafta erken ise ultrason cihazı ile bakılır vajinal Parmak olayı 30 lardan sonra oluyor
dika arbukerva yani ben 11 haftalıkken ve 28 haftalıkken bide 32 haftalıkken ultrason cihazı ile muayne etti dediğiniz gibi hiçbir işlem yapılmadı sadece cihazla bakıldı çok şükür hiçbir problem olmadı bende düşük felan biraz ağrı oldu hatta lekelenme bile oldu ama çok şükür iyiyiz şuan 36 haftama girdim
myangelson arbukerva 24. Haftamda yüksek tansiyon öğürme şikayetiyle acile gittim rahim agzinda kısalma görüldü ve parmakla açıklık muayenesi yapıldı 2 farklı hastanede biri ilçe biri üniversite hastanesi. Daha sonra aşırı kisalmam olduğu için acil serklaj kararı verildi yatış yapıldı (bu olay benimle ilgili sizin açıklık muayenesi ile alakası yok korkmayın) daha sonra asıl bakan profesör doktorlar falan açıklık muayenesi yapılmasına çok kızdı bu kadar küçük haftada açıklık elle bakilmaz kesinlikle bir daha baktirmiyorsun sadece vajinal ultrason yapılacak dediler. Tabi bende aşırı kısalma olduğu için fazla risk vardı bu sebepten de bu kadar kızmış olabilirler. Ama daha sonra bir sıkıntım olmadı açılma vs tetiklenmedi serklaj öncesi muayenelerde açıklık yoktu yani. şuan 28+5 olduk serklajliyim herşey yolunda ilerliyor. Korkmayın ama gittiğinizde doktorunuza bir sorun bu konuyu bakalım sizin doktorunuz ne diyecek
arbukerva myangelson haftaya randevum var gidince soracağım, siz de sağlıkla kavuşun yavrunuza inşallah
myangelson arbukerva amiiin Rabbim hepimize sağlıkla ve zamanında kucaklarimiza almayı nasip etsin 🤲🏻🧡
Bbuusra arbukerva Bende aynı şikayetler ile gittim. Şehir dışına çıkmıştık, ebe alttan baktı. Bir sorun görmedi. Sonra nst ve usg ile baktı. Bir sıkıntı olmadı. Sizinde haftanız küçük olduğu için açılmanız var mı yok mu bakılır. Ona göre bir tedavi uygulanır.
Ayse0575 arbukerva 26. Haftada lekelenmem oldu benimde sorumsuz doktorum acile gelmediği için ebeyi yönlendirdi benide ebe elle muayene etti. Bende bilmediğim için yani bakacağım dedi ebe o anın şokuyla zaten boğacaktım orda onu elini çek bırak dediğim halde bırakmadı daha çok lekelenme geldi. Resmen acilde kaos yaşandı. Allahtan bi şey olmadı 🙏🏻 o muayeneden sonra yaklaşık 1 hafta çok kasılma sertleşme yaşadım sonra geçti. Doktorumu değiştirdim. __
esraveduru arbukerva erken doğum ihtimalim vardı benim de doktorum kontrollerde parmakla da muayene ediyordu vajinal ultrason dışında. Şu an 36.haftamdayım.Sorun olmaz inşallah o da doktor sonuçta riskli bir duruma zemin hazırlamaz. İçinizi ferah tutun.
yrncgl Bana 26. Haftada bakmışlardı parmakla muayene etmişlerdi, geçen hafta 37. Haftamda yine yaptılar. Bişey olmaz merak etmeyin sadece yapmadan önce sorsalar iyi olurdu, ama sorsaydı kendimi kasardım aniden bakması benim için iyi oldu
Zeynep9120 arbukerva ilk gebeliğimde bnde yalancı sancı yasamısm acile gttm alttan acklık varmı dye bakacaktı 37 hfta olmama ragmen izin vernedm ertesı gnu beklemıştm kendıı doktoruma muayene olmak için.. szin bide haftanz cok erkenmiş bıdaha yaptrmayn kendı doktorunz ultrason ıle rahim agzınıza bakar alttan ultrason ile olcum yapar gene direk parmakla muayene saçma olmuş
Ssss12 arbukerva tam 24 haftam da ufaktan sancı ve bel ağrısı ile gittim.. Dogumhaneye yönlendirdiler, rahim ağzı açık mı kapalımı açıksa açılma kaç cm bunu anlamak için el ile müdahale şart canım.. 24 hafta genel de riskli bi hafta ilk bebeğim de de aynı şey başıma geldi ve 2 cm açılmam vardı.. Bunun olayı şu çok fazla uyarılmadıktan sonra işlemden sonra ufak lekelenme kasılma batma hissi olabilir.. 2 gebeliğim ilkin de de aynı işlem yapıldı üstelik farklı şehir farklı hastanelerde bence yapılan işlem gayet normal
arbukerva Ssss12 anladım çok sağ olun öyleyse, başıma ilk kez geldiği için korkmuştum ama normalmiş 🧡
Bebisiminannesii arbukerva canim , benim 12 ci haftamda bile alttan muayene etmişlerdi ilk gebeligimde, birsey olmaz merak etme