yeniannebus Herkese merhaba, 6 haftalık hamileyim ama kalp rahim olduğu için sürekli düşük yapma olasılığımın yüksek olduğu söylendi doktorumda düşük ilacı verdi her ihtimale karşı, aynı şekilde kalp rahim olup sağlıklı doğum yapan anneler yazabilirler mi 🤍
PurpleRose yeniannebus benimde hafif kalp şeklindeydi 2 düşüğüm var ama sebepleri rahimden dolayı değildi maalesef tüp bebek tedavisi görüyordum sağlıksız gebelikti. Ama yinede doktorum amaliyat olmamı söyledi amaliyattan sonra doğal hamile kaldım. Ama doktorum olmasamda bi engel teşkil etmiceğini söylemişti sadece bizimkisi keşke demenek adınaydı. Sadece birazcık dikkatli olman gerekiyor. Etrafımda da var kalp şeklinde rahim ile doğum yapan
Eda42_ yeniannebus Bu kalp şekli nasıl anlaşılır ki bana da rahimde şekil bozukluğu var dendi ama nasıl bir şekilde bozukluğu söylenmedi anlamıyorum da
nimetdeniz yeniannebus canım ben ilk bebeğimi 32 haftalık kaybettim bu kayıptan sonra rahim filminde rahmimin kalp şeklinde olduğu söylendi ama ikinci gebeligimde sağlıklı doğumum oldu Allah a şükür oğlum 4 yaşını geçti ve şimdi tekrar hamileyim 27 haftalık ilk kaybımin sebebi bilinmiyor ama rahim seklinden değil dedi doktor zaten öyle olsa ikinci de öyle olurdu oğlumu 36 haftalıkken aldım kucağıma sen dikkat et ilaçlarını kullan Allah’ın izniyle birşey olmaz iyi düşün kalp şeklinde olması gebeliğin kötü gideceği anlamına gelmiyor o şekilde sağlıklı doğum yapan bir sürü insan var
Songulsdd yeniannebus iki oglum var 3. Ye hamileyim 38 haftalik gayet normal ve zamaninda dogum yaptim rahmim kalp seklinde
yeniannebus Eda42_ benimkini 3 doktorda direkt ultrasonda gördü çok belirgin olduğu için muhtemelen seninki çok belirgin değildir bu sebeple anlamamış olabilirler, rahim filminde anlaşılacaktır
Eda42_ PurpleRose Ben hem laparoskopik hem histeroskopi ameliyati oldum orada söylendi hatta ilaçlı emar çekindim orada söyledi ama nasıl bir şekilde box söylemediler nasıl anlabilirim rapor da yazıyor ise
yeniannebus nimetdeniz çok mutlu etti mesajınız çok teşekkür ederim sağlıkla kucağınıza alın inşallah 💘
PurpleRose Eda42_ bende laparoskopi ve histeroskobi oldum ama olmamın sebebi zaten rahimi düzeltmekti. Size bir işlem uygulanmadı mı düzeltme yapmamışlar mı? Rapor sonucunda çıkar aslında var mı elinizde rapor
Eda42_ PurpleRose Ben tam rahim filmi cekinemedim de o yüzden iki ameliyat oldum hatta tüpler kapalı dendi rahime traslama yaptık dediler var rapor şekil bozukluğu deniyor ama yarım mi perde mi kalp şeklinde mi hiç bilmiyorum tam net bir şey demediler
PurpleRose Eda42_ banada törpüleme işlemi yapıldı amaliyatta kalp şekli düzenlendi yanı o yüzden hem laparoskopi hem histeroskobi yaptı rahmi dha iyi görebilmek için ikisni aynı anda yaptı. O zaman sizin rahim bozukluğuda düzeltilmiş törpülenme yapıldıysa mesela benimki arcuate rahim die geçiyor
Songulsdd Ama bu gebeligimde kanamam oldu olmadi degil 9 haftalikken ama dusuk yapacak derecesinde degil hafif bir kanama oldu 1 gun
Eda42_ PurpleRose Bende aynı anda oldum zaten ama bilmiyorum hayırlısı artık ama çok ileri derecede sıkıntı yok ise hamilelikte sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
PurpleRose Eda42_ yok zaten törpüleme yapıldıysa düzeltme yapılmış sizede. Şuan rahşm bozukluğunuz giderilmiş büyük ihtimal
Eda42_ PurpleRose İnşallah inşallah çünkü ilaçlı emar çekindim orada şekil bozukluğu var erken doğum düşük herşey olur hamile kalırsanız demişti doktor çok moralim bozulmuştu hamile olduğumu öğrenmiştim ama bir sıkıntı olmamıştı boş gebelik oldu ama hayırlısı bundan sonra inşallah sağlıklı gebelik oluşur