Öncelikle çok şükür Rabbime bana bu duyguyu nasip etti 2 kayıptan sonra . İsteyen herkese de sağlıklı hayırlı kolay doğumlar nasip eylesin 🤲🏻 Benım 39 haftaya kadar hiç sancım yokdu bebek de 33 haftadan beri doğum pozisyonundaydı doktorumuz her an olabilir diyordu . 18 Aralık sabahı biraz halsiz kalktım . Hafif den ellerim de yüzümde şişlik oluşmuştu . Çok tuhaf bir ruh halim vardı tarif edemiyorum onu . Hafif de bel ağrısı yaşıyordum . Bel ağrım o gün hiç geçmedi. Gece 12 den sonra annem ve eşim uyuduktan sonra bel ağrım iyice artı . Ama karnımda falan ağrım yokdu . Sadece son zmnlwr da hep taş gibiydi karnım o gece de öyleydi . Gece saat 2 gibi çok hafif karın ağrım oldu . İdrara sıkışığım gibi bşr his de oldu . Tuvalete kalktım o an içimde bir şey patladı sanki . Bir baktım suyum gelmiş . Bi anda tatlı bir acı girdi karnıma . Hemen kısa bir duş aldım . Sonra hastaneye doğru gittik . 3 di hastanedeydik ve açılmam 2 cm di . Gözlem altına aldılar . Sancılarım hep 2-3 dakka da bir geliyordu . 30 saniye sürüyordu . Saat sabah 5 e doğru kasılmalarım 1-2 dka da bir olmaya başladı . Ebe tekrar kontrol etti . 6 cm olmuştu . Saat 5 e kadar sancı her geldiğin de squat yaptım zor da olsa çabaladım. Ve ıkınma hissim gelmeye başladı . Eve tekrar kontrol etti ıkınma dedu sakın dedi açılmam daha tam değil diye bebeğin kafası sıkışmasınlar dedı . En zoru buydu Benım için ıkınma hissim varken ıkınanamk squat yapmayı bıraktım . Plates topundan destek aldım . Saat 6 da artık ıkınma hissim iyice arttı . Ve sancılarım hiç durmadan geliyordu . Açıkçası evet zordu o sancılar ama hep nefesimi kontrol etmeye çalıştım ve sadece. Bebeğimi düşünüp bu sürecin geçici olduğunu telkin ettim . Açıklık 8 cm e ulaşmıştı hazırlıklara başladılar hemen . Daha sonra tam açıklıkta doğum başladı . Başta o an ki heyecan stresle kontrolsiz ıkınma yaptım bunun faydası hiç yok . Sonra kendimi kontrol altına alıp doğru ve uzun 3-4 ıkınma ile evladımı kucağıma aldım .06.58 de doğdu evladım . O an hepsi siilindi kafamda .
Biraz uzun oldu ama olabildiğin de şeffaf bir şekilde yazmaya çalıştım . Bu arada evet kesım ve dikişleirm oldu ama hiç hissetmedim . Herkese sağlıklı hayırlı kolay doğumlar nasip olsun inşallah 🤲🏻🤍