Selamlar😘
23 Aralık günü çatı muayenesi yapıldı.Doktorum doğum başlaması için muayene sırasında bir hareket yapacağından bahsetmişti kabul etmiştik.Gün içinde kanamam olabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Ama doğum hangi gün olur bilinmez demişti. Oradan ayrıldıktan sonra iki saat içinde hafif regl sancısı bacaklarımda ağrı hissetmeye başladım. 6 saat sonrasında sancıların sıklığını kontrol ettiğimde 4 dakikada 30 sn lik kasılma başlamıştı. Tarif etmek gerekirse regl sancısının X katı şiddetinde . X katı deme sebebim kişiden kişiye değişecek bir kat sayı. Yaşayıp göreceksiniz:) Doktorum hastaneye gittiğimizde yatış vermek istedi. Fakat ben eve gelip dayanamayacak durumda olduğumda gitmeyi tercih ettim. 5 saat sonra tekrar hastaneye gittim. Sancıların şiddeti artmış ve açılma 3 cm idi. Yatışı kabul ettim çünkü ilerleme hızını kestiremiyordum. Sancılar geldikçe pilates matında emekleme pozisyonunda ve pilates topunda nefes egzersizi yaparak ve 30 sn lik sancıyla baş ettim. Epidural alarak vajinal doğum planladığım için açılmanın 4 cm olmasını bekleyerek kendimi gevşetip rahatlatmaya çalıştım. 4 cm olduğu zaman epidural aldım. Fakat sancının şiddetini azaltacak miktarda. Çünkü ıkınma içinde sancı gerekliydi. Bu arada herkese epidurali tavsiye ediyorum. Bence o bir nimet:)
Geceyi doğuramadan bitirip ertesi güne başladık. Sancılar daha sık gelmeye başlamıştı.Hissediyordum çünkü epiduralin etkisi 90 dakika kadar sürüyor yenisi yapıldıktan 15 dakika sonra etkisini gösteriyordu. 24 aralık günü saat 14:00 da vajinal doğum için açılmam tamamlanmıştı. Fakat kızımızın başı yeterince aşağı inmediği için çatala alınmadım. Doktorum 16:00 da bebeğin başı yeterince aşağıda olmazsa ameliyatla doğumu gerçekleştireceğini söyledi. Tabi ben çok üzüldüm. Çünkü benim isteğim vajinal doğumdu . Hazır değildim ben sezeryanla ilgili bilgim yoktu. 24 saattir doğum sancısı çekiyordum . 2 saat içinde bebeği aşağı indirmem gerekiyordu. Ağlaya sızlaya secde pozisyonuna gelerek egzersizler yaptım. Ama inmedi çocuğum. Gelesi yokmuş bazen olmayınca olmuyor . Ameliyathaneye geçtik. Dakikalar içinde kızımız dünyaya geldi. Çok şükür sağlığımız yerinde. Ama bu ameliyat sonrasında çok zorlanıyorum. Karnım davul gibi yataktan doğrulurken bile iç organlarım aşağı düşüyormuş gibi ağrı oluyor tabi bir de kesilip yapıştırılan alt kısmın yanmaları oluyor. Dırt ve bel ağrısı da var. Hiç ödem olmayan ayaklarımda ameliyat donrası davul gibi oldu. Tabi bunlar olurken bebeğimi emzirmem gerekiyor. O hangi pozisyonda karnını doyurmak isterse şekilden şekle girerek.
Şimdi sezeryan ameliyatı olan anneler bu yazımı okursa bu karındaki müthiş çekilerek ağrımanın ve şişliğin ne zaman ve nasıl geçeceğini ya da kullanmam gereken korse çeşidi ve günlük kullanım süresi varsa o konuda bilgi verebilir mi? Çok sevinirim çünkü aşırı zorlanıyorum. Bana bitmeyecek bu günler gibi geliyor.
Yeni doğum yapacak annelere de benim 4 günlük doğum tecrübem ile vereceğim tavsiye mecbur kalmadıkça bebeğin ve sizin sağlığınız tehlikede olmadıkça sezeryandan kaçının. Küçük görünsede büyük bir ameliyat oluyorsunuz. Ve günlerce ağrısı sızısı bitmeyen sancılı bir süreçle başbaşa kalıyorsunuz. Herkese rahat geçireceği doğumlar diliyorum 😇