user__ezgi Valla normal doğum yaptım ilk doğumumdu öyle hareketler yapmadım da hep hareketliydim evimde dubleks sürekli merdiven inip çıkıyordum. Son güne kadar hep zor da olsa gezdim eşimle (4 kilo almıştım ama hemen yorulmaya başlamıştım) tam 40 haftalıkken sabah suyum geldi regl ağrısı gibi hafif bir ağrımda vardı. Sabah 9′da yatışım oldu suyum geldiği için enfeksiyon riskine karşı serum taktılar açılmam 1 cmdi ebe bebeğin baskısının iyi olduğunu söyledi doktor öğlene kadar bekleyelim açılma olmazsa suni ile destekleriz demiş. Öğleden sonra açılmam aynıydı 14:00′de suni sancı takıldı saat 5 gibi gerçekten çok canım yandı yapamayacağım diye düşündüm ama sonra birde sancım geçti açılmam 5-6 cmdi pilates matında çömelip durdum ıkınma hissi gelince çağır beni dedi ebem 5 dk sonra ıkınma hissi oluştu ebemi çağırdım dedi bu kadar hızlı olamaz alttan baktı 5-6 cm dedi o ara ıkınmam geldi ıkın bakalım dedi bir anda tam açıklık hemen doğum derken ilkten kesi atmadı parmaklarıyla müdahale etti ama yanıyorum yapma dedim öyle kesi atmış farkında bile değilim 4.ıkınmamda bebeğim doğdu dikiş attılar kaç dikiş dedim 3 kat attık onu bil dediler (ebelerim çok iyiydi Allah razı olsun) 3 gün sadece tam oturamadım sonra hemen ayaklandım kabız vs olmadım 15 günlükken dikişlerim dökülmeye başladı 25-30 günlüktü bütün dikişlerim düşmüştü. İyi ki de normal doğum yapmışım hemen ayaklandım kendi bebeğimle kendim ilgilendim evimi topladım misafir ağırladım