iremg35_ Kızlar fetal DNA testim 100de90 olarak pozitif geldi malesef bu durumu yaşayıp bebeği sağlıklı olan var mı
gizem3435 iremg35_ benim fetal DNA sonucum da trizomi 21 geldi. Amniyosentez yaptırıp kesinleştirdim ve bebeğimiz down sendromlu. Aldırmamız için çok ısrar edildi ama biz kıyamadık. Haftaya doğumum var down sendromlu bir kızım olacak 🥹 ben de çok post açtım araştırdım ama fetal DNA yanılma payı çok çok düşük. Amniyosentezi de kesinleştirip kendimizi bebeğimize hazır hale getirmek için yaptırdık.
Melekk_1 gizem3435 canım peki herhangi başka birsey de detaylı ultrason da vs çıktımı. Çünkü genelde risk olduğu zaman herhangi bir hastalıkta eşlik ediyor sürece
gizem3435 Melekk_1 ikili tarama testiyle öğrendik ve diğer testlerimiz yapıldı. Ayrıntılı ultrasonda hiçbir bulgu yoktu hatta burun kemiği de vardı. Ama daha sonra ilerleyen süreçte kalp rahatsızlığı çıktı. Kalbinde küçük bir delik ve damar darlığı görüldü. Bunun yanında gelişim geriliği de var malesef.
iremg35_ gizem3435 peki doğduktan sonra ne gibi sorunlar ile karşılaşcaksınız ameliyat falan olucak mi bebeğiniz
Tubsav gizem3435 evet, hamilelik boyunca kendini stres e soktu bebeği sağlıklı olmadığını düşünerek. Ne çekti Allah bilir. Yanilma payı az, ama yanılma payı var
gizem3435 iremg35_ onu doğunca göreceğiz şimdilik kesin ameliyat olur yada olmaz diyemiyor doktorlar ama bir ameliyat sürecimiz olabilirmiş
iremg35_ 3girlsb down sendromu çıktı şuan için, sadece ona ve 3 şeye bakılmış detaylı fetal DNA yapılmamış detaylı mi yaptırsam diye düşünüyorum ya da direk detaylı ultrason a mı girsem bilemedim
3girlsb iremg35_ canım detaylı ultrasonda bulgu olmamasına rağmen down olan çok bebek var detaylıda birşey çıkmayabilir o yüzden . Fetal DNA %99 doğruluk oranı ama içiniz rahat etmeyecekse amniyosentez yaptırabilirsiniz Rabbim şu cuma saatinin yüzü suyu hürmetine yardımcınız olsun bir mucize olsun
Mamacita1 iremg35_ Benimde fetal dna sonucumda atipik bulgular yani trizomi 13 ile alakalı bir bulguya rastladıklarını söylediler. Bu sorun normalde ultrasonda görülüyormuş. Bizde korktuk tabi doktorum hemen detaylı ultrasona yönlendirdi ve çok şükür bebekte bir sorun yoktu. Daha sonra detaylı ultrason haftam gelince ben tekrar detaylıya girdim ve yine bebeğimde onunla alakalı bir şey görülmedi. Şu an her şey normal ilerliyor. Bebekte olmasa da plesanta kaynaklı olabilir dediler ne kadar doğru bilmiyoruz. Testi yaptırdığım firma ile görüşüp paramı geri talep ettim çünkü çıkan sonuç ile bebeğimin hiç bir alakası yoktu onlarda doğumda plasentamdan örnek alıp bebektende kan alarak tanı testi yapabileceklerini söylediler. Eğer hiç birşey çıkmazsa para iadesi yapılacak. Mart başı gibi doğumum olacak nasipse o zaman belli olacak ne olduğu. Yani fetal dna testide aslında bir tarama testi böyle bir şeyle karşılaştığımız için teste güvenmiyorum ve pişman oldum boşuna panik yaşadık. İnşallah hepimiz bebeklerimize sağlıkla kavuşuruz 🤲🏻💗🐣
Beyzasari iremg35_ Benim bebeğimin de ultrason da ense kalınlığı geldi şu an 14+5 iz fetal DNA yapıldı temiz çıktı ama doktor kesin bişey var bu bebekte diyor CVS yapıldı şu an sonuç bekliyoruz
Gamze7534 Beyzasari Banada ikili testim çok fazla yüksek çıktığı için ve ultrasonda böbrekler çok büyük, kalbinde delik var, bir damarı ters denildi 😢 bundan dolayı CVS yaptılar size kaç güne sonuç çıkar denildi acaba ben çok korkuyorum 😢
sedakiz Beyzasari merhaba ense kalınlığı kaç geldi acaba? Benimde bebeğimde ultrasonda ense kalınlığı yüksek geldi. Fetal dna temiz geldi. Ama ense kalınlığından dolayı doktorum perinatolojiye yönlendirdi. İlk gittiğim doktor cvs önerdi. Diğer doktor cvs de sonuç net çıkmayabilir amniyosentez en garantisi dedi. Amniyosentez için bekliyorum bende