Nur_mira gnccnszmhappy hayırlı olsun darısı başımıza inşallah :) doktor ultrasondaki güne göremi verdi yoksa adet hesaplamasina goremi?
Nur_mira Tamam teşekkürler :) çünkü internette 32 dolcak fln yazıyor bazı yerlerde benimde ebem 32+0 deyince kafam karıştı..
Duyguebe 32. haftada çalışabilir ,37 olunca da çalışamaz raporu alıyorsunuz ben öyle biliyorum . kadın doğumcunuz size bilgi verir..
Esmadnsmz Kızlar bende 32+5de aldım çalışabilir raporumu illa tam 32 oldum hemen olcak dıye birşey yok 32.haftanın içinde gidebilirsiniz zaten Sistem otamatik 37.haftaya kadar hesaplıyor benim şubat 11 de doluyor çalışabilir raporum sistem otamatık ekrana düşürüyor sonrası doğum iznim başlıyor.
ilkim19 Cansum bence sizin raporda bi sıkıntı var tam 8 hafta çalışamaz raporu ve 32+0 ve sonrasında alınıyor rapor ee sizin de 39 da bitmesi biraz imkansız gibi bence siz tarihleri karıştırdınız. 40+0 da bitmesi lazım
Cantanem44 ilkim19 nasıl ya iyice kafam karıştı arkadasım 32 de çalışabilir raporu aldı 37 de izne çıktı 38 de doğurdu 40 hafta mı ya şaşırdım şimdi😱😱😱😱
Adencanan Cansum bu durumda sizin bebeğiniz doğduktan iki ay sonra işe mi dönmeniz gerekiyor. Doğumdan sonra 8 hafta olduğuna göre. Kafam çok karışık🙁 şimdi raporunuz bittiyse doğum zamanına kadar üç beş gün daha mı rapor alacaksınız.
Nur_mira Benim adet hesaplamama göre 23 mart 2019 tam 32+0 oluyor ama haftasonuna denk geliyor (cumartesi) pazartesi alsam olur degilmi kızlar? COKMU SORU SORUYORUM YA 😊
erda Nur_mira adet tarihiniz nedir adet tarihininize 224 gün koyarsanız 32.haftadaki raporu 259 gün koyarsanız 37.haftadaki raporu 280 gün koyarsanız da doğum tarihinizi bulursunuz excelde çok basit bir şekilde hesabı yapabilirsiniz.
Nursel84 Cansum bu aldıgınız rapor ılk 8 haftalık raporu kapsıyor. Dogum olunca ıkıncı 8 haftalık raporu alacaksınız
erda Kanun, doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın.
erda Cansum evet raporunuz bitti tekraradan rapor almanız gerekiyor o raoprunuzu da 27.03.2019 a kadar olacak şekilde düzenleyeceklerdir.
Sunayaz Nur_mira bana dr um tam 32 de gel dedi.bugun gittim aldım birde 37 de gidicekmişim tekrar rapor verceklermiş oda Doğum içinmiş
Nur_mira Sunayaz sen 32 de gidip çalışabilir raporu aldın sanırım canım? 37 haftaya kadar çalışmak için??
Cansum Sosyal güvenlik kurumunu aradım bugün Alo 170 çok yardımcı oluyorlar aklınıza takılan bişe varsa sizlerde arayın derim.. tekrar rapor doktor zaten vermez dediler ben Doğum yapana kadar raporlu sayılıyorum Doğum sonrası 8 haftalık rapor alana kadar bu rapor kapanmazmış herhangi bi sorun yok sistem görüyormuş zaten herşeyi