afra119- benim oğlan 3,5 ve kız 4,5 yaşında. Prematüre ikisi de, sindirim konusunda çok zorlandılar hep , 1senedir düzene girdik. Evde ne pişerse yiyolar tabi hepsini gönüllü olarak değil, başka seçenek olmadığını öğrendiler😅 bu alışkanlığı aynı sofraya oturtarak alıştırdım, bize ayrı onlara ayrı menü hazırlamayı kestim, ara öğünlerde de sofra kurup eşlik ettik. O şekilde alıştılar. Akşam yemeklerinde Kuru fasulye, etli nohut gibi ağır yemeklerde suyuna ekmek banıp yiyolar, taneleri ile 2 yemek kaşığı kadar yediriyorum, pilav yoğurt eşliğinde. Salata sindiremiyorlar o yüzden suyundan ekmek banıyolar. Sulu yemekleri, et sote, balık herşeyden yerler ama pilav eşliğinde 😁 sadece kabakta sorun çıkıyo, onu da tarator yaparak yediriyorum bi tek öyle seviyorlar. Kahvaltıda 1 er tane tereyağlı yumurta, ballı kaşar peyniri dilimleri her sabah olur, yanına gün gün anne keki, sigara böreği , krep, patates kızartması, gözleme bszen de sadece ekmek içi yerler. Öğlenleri genellikle çorbalardan olur. Bu düzeni 1 senedir kurabildim, önceki zamanlar hep işkence gibiydi kusmalar, ağlamalar, hep aynı şeyleri hergün yemeler, bağırsak problemleri. Allahım bütün anneleri kurtarsın bu çileden🤲🏼