kedili1anne ben robot olarak roborock q7 max kullanıyorum çok memnunum ve fikir soracak olursan ben çok araştırıp aldım aylarca hep denedim baktım okudum roborocktan şaşma yani daha güçlü ve uzun ömürlü oluyor geneli eğer bi tık bütçe çıkabilirim diyosun roborock q8 max al onun fırçaları kıl fırça daha başarılı q7 silikon fırça kötü değil her türlü topluyor ama kıl fırça daha iyidir her zaman bir de q8 çekim gücü yüksek son sürümü zaten arada fiyat farkı uçurum yok q8 almanızı tavsiye ederim. Dyson olarak da onuda çok araştırdım şöyle v12 mi v15 mi derseniz ben v15 total clean kullanıyorum v12 çok daha hafif v15 ağır bel sorununuz kollarınızda güçsüzlük varsa sizi biraz zorlar. Benim kollarım çok güçsüz ince v15 beni özellikle halıları süpürürken zorluyor parkede kayıp gidiyor o zaman zorlanmıyorsunuz ama halılar biraz güç istiyor ileri geri bir de motorlu başlık vakumluyor v12 haznesi küçük eviniz çok tozlanıyorsa 2 süpürmede hazne boşaltmak ister v15 hazne büyük benim evim çok tozlanıyor çamaşırı içerde kuruttuğum için 4 5 süpürmede boşaltıyorum. V12 de fazladan mobilya altı adaptörü var ekstra v15 total clean da bir tek mobilya altı adaptörü yok aşırı gerekli mi bana değil eğilince süpürüyorum dysonla da eşyalarım yüksek olduğu için takılmıyor. Ben biraz da son model olsun diye v15 aldım pişmanda değilim v12 borusu ince diyen var güç uygulayınca biraz sıkıntı oluyor diyen olmuş ama alacaksanız o kadar para verince v15 alın derim