cansureis canım kafa karışıklığı olmaması adına baştan anlatıyorum. Öncelikle hangi namaz vakti ise ona niyet ediyoruz Örnek(niyet ettim Allahım senin rızan için öğle namazının sünnetini kılmaya diyoruz) tekbir getirdikten sonra
Mesela 4 rekat sünnet namazında okunacaklar
1 rekat: Euzü-Besmele çekilir sübühaneke Fatiha zammı sure (ihlas suresi okuyabilirsin)
2 rekat:besmele çekilir (Fatiha zammı sure(felak suresini okuyabilirsin) 2rekat bitti 3 rekata kalkmadan oturuyoruz ettehiyyatü suresini okuyoruz.
3 rekat : besmele çekilir Fatiha ve zammı sure (nas suresini okuyabilirsin )
4 rekat:besmele Fatiha zammı sure ( başka sure bilmediğin için nas suresini tekrar okuyabilirsin). En sonda oturuyoruz(ettehiyyatü -allahümme salli -allahümmebarik-rabbenaAtina ve rabbenağfirli okuyup selam verip bitiriyoruz) sünnet bu şekilde
Farz namazlarında da
1 Rekat: sübühaneke euzü-besmele çekilir Fatiha zammı sure (ihlas süresi)
2 rekat :besmele çekilir Fatiha zammı sure ( felak suresi) oturuşta Ettihiyyatü okunur.
3 rekat:besmele Fatiha okunur
4rekat:besmele Fatiha okunur
Oturuşta ( ettehiyyatü - Allahümmesalli -Allahümmebarik- rabbena atina - rabbenağfirli okunur ve selam verilir sünnet ve farzları bu şekilde kılabilirsin canım mutlaka başka sureleri ezberlemeye çalış canım
Canım ben sen başka sure bilmiyordun diye kısa surelerle başlamanı tavsiye ediyorum zamanla diğer zammı sureleri de ezberlersin ben bilmiyorken bu şekilde kılıyordum bildiklerimle sen bence benim bu dediklerime uy yeni sure ezberine başlarsan yavaş yavaş ekleme yaparsın ben sureleri atlamadan sana sırası ile yazdım kendini zorlama bildiklerinle ilerle zamanla öğrenirsin canım en azından sırası bu şekilde sırasına uymaya bak diğer sureleri de zamanla ezberlersin