Hacer2141 Ben cumartesiyi pazara baglayan gece 2 bucuk civari suyumun gelmesiyle hastaneye kostum ve sabah 08:06 da dogum gerceklesti. Rabbim tum bekleyenlerin yardımcısi olsun. Rabbim kimseyi o kapida bırakmasın. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim 😊
Esrammm22 Hacer2141 öncelikle gözün aydın canım darısı bekleyenlerin başına diyelim☺️ Normal doğum mu sezeyan mı oldun canım süreç nası ilerledi az bi bahset😇
Hacer2141 Normal dogum oldu. Zaten hep o yonde plan vardi cok sukur gerceklesti. Son bi kac gun gelen su muydu bilmiyorum ama sürekli islaniyordum ve bazen idrar kacirdigimi saniyorduk istemsiz geliyordu. O aksam 1 saat yaklasik dinlenmeden esimle yürüyüş yaptik asiri bel agrim basladi. Gece 2 bucuk gibi uzanmam ile benden sularin akmasi bir oldu . Bu kadar su neremdeydi anlamadim kanepenin ucte biri islandi banyoya gittim hala geliyodu su. Doktorumu aradım hastanege gecmemi söyledi banyo yapmadan hemen toparlanip çıktım . Asiri bel agrim vardi ve sık geliyordu ama nst de duzenli çıkmadı cati muayenesinde 2 bucuk 3 cm acilma var dedi yatisım yapildi. Epidural dusundugumu bildirdim 4 cm den sonra agri cekmek istemedigimden. Sancılar cok zor gerçekten. Hemsire sik sik gelip mayene etti cok şüküriyi hemsire ebelere denk geldm. Acilmam hizli ilerledi 6 cm de ancak anestezici geldi oda meger acemi devletten cagrilan biriymis benim agrimi almak yerine sadece bacagimi uyusturdu yuruyemedim sag bacagimda can yoktu sanki. Inleye inleye saat 7 yi ettim acilmam 8 cm olmuştu ve beni dogumhaneye goturduler. Ikinamadim acilmam tam olmus ama bebek yukarda inmiyo. Beni geri odaya aldilar yarim saat ebe ile ikinma calismasi yaptik ve surekli catima bakti dizimin ustune oturup ikintim sürekli her sanci geldiğinde. 8 e dogru tekrar Dogumhaneye gectik. Doktorum da cok iyiydi bi kac ikinma ile bebegimin basi cikti ve tum vucudu kaydi. 5 dk sonra.yine.ayni.sanci geldi ve plasenta da cikti. Esim de doguma girdi o ana sahitlik etti. Cok sukur hersey iyi gogus uclarm disinda. Rabbik tum bekleyenlerin yardimcisi olsun . Baya uzattım 🙄🙄🙄
Hacer2141 Evet sukurler olsun ilerlemem hızlıydı epidural parasi bildigin bosa gitti ama o gececek psikolojisi bile yeter.. Ben epidural yaparim diye odaklanip sezeryan istemedim yoksa dayanilmaz gibi geliyor. Rabbim guc veriyor. Devamli ya sabir cektim ve Allahim kolaylastir deyip durdum surekliii. Rabbim sizlerinde kolaylastirsin. Ve siz aci cekerken birileri size insikak suresi okusun Ben inandum ve oldu cok.sukur. ☺