Tesen Alp2108ask Ben de lahana sarması, biber dolması, yaprak sarma, içli köfte, mantı, ıspanaklı börek, sigara böreği ve nohut haşlayıp atmayı düşünüyorum. 29. Haftada çantamı hazırladım şuan 33+3 haftadayım. Yavaştan buzluk hazırlığına başlamam lazım.
akkaya_1234 Alp2108ask benim buzluk yazdan hazırladığı m şeyler var dolu hiç ugrasmicam bugünlerde de bebek kıyafetleri ve hastane çantasına hazırlık yapmaya basliyorum 29+5 olduk şimdiden ağırlaştım bazen iş yapacak halim olmuyor o yüzden çok geçe bırakmak istemiyorum hazırda bulunsun herşeyim eksiklerimi de tamamlamaya çalışıyoruz bi yandan.Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin bebislerimiz i amin
SMB Alp2108ask valiz için çok geç bence onu hazırlayın önce koyun bir köşeye Bebek davetsiz misafir sonuçta sonradan ağırlaşırsınız zor olur 🥰🌸
Alp2108ask SMB evet gerçekten dün karar değişikliğine uğradım en kısa zamanda eşyaları hazırlayacağım 🌹🙈
Alp2108ask Kubra4200 ilk cevap benden 🙈 hastane çıkışı normal takım aldım ben 🙈 isimlide güzel olabilir tabi 🙈 sadece seçerken beyaz olmasına özen gösterdim baştan beri beyaz istiyordum 🌹 Beşiği biz park beşik aldık çevremdekiler ahşabı önermedi ama bence park beşiğide önermeyenler var. Karar vermek için ikisininde artısını eksisini konuşmak lazım🌹
mavisevenanne Çok şükür buzluğu derin dondurucuyu yazın bulduğum sebzelerden koydum fasulye bamya patlıcan domates biber çeşitleri doğrayıp koydum. Kurbanda da kemikleri kaynatıp suyunu ayrı kemiğini ayrı poşetledim mısır kayısı erik elime ne geçtiyse poşetledim dolaba attım hoşaflık. Sulu köfte ve börek işlerini önceden halletmiştim fazla yaptığım için daha var onlardan. Katmer yağlı işlerini de annem yapmıştı bir iki onları da attım. Uygun buldukça kaşar peynir lor peynir treyağı stoğu da yaptım hatta maydonoz vs uygun denk gelince fazla alıp poşetleyip lazım oldukça biraz biraz çıkarıp kullanıyorum.Annem salça yapıp vermişti bozulmasın diye onu böldüm poşetledim ihtiyaç oldukça buzluktan minik minik çıkarıp kullanıyorum. Poğça ve mozaik pasta stoğum bitti onu yapabilirsem yaparım yapamazsamda hiç uğraşamam misafir bana tatlısı tuzlusuyla gelsin canım hatta hiç gelmesin 40 gün. Ben çay işine hiç girmek istemiyorum çayı duyan uzatıyor sonra yemeğe dönüyor mevzu. Yap Türk kahvesini yanına al tatlı ya da kurupasta karışık eee kahveleri de içtiklerine göre ziyaretin kısası makbuldür nokta. Burda olumsuz hikayeleri okudukça eve sinek girse komando gibi çocuğu korumaya alasım geliyor. Yahu biri ameliyat olsa gidip onun başında dilek ağacı gibi oturuyor millet ara tlfla biraz iyileştiğinde git iyi dileğinde bulun yok illa anında olay yerinde olmaları lazım sanki bir faydaları var sanki çok sevdiklerinden sırf meraktan başkada bir naneleri yok. Onların merakı yüzünden ben kendimi öncesi ya da sonrası zora sokmak istemiyorum hiç. Yaptıklarımı da hep kendim için kendi canım çeker enerjim vaktim olmaz diye hayatı kolaylamak adına yaptım.
Alp2108ask mavisevenanne ellerinize sağlık. Çok haklısınız bizim insanımız maalesef anlayışsız ve hep merakından oluyor bunlar. Ay aman aman birde sütün var mı kaç kg doğdu gibi saçma soruları var 🥺 bu süreçlerde en iyisi eş ile başbaşa kalmak 🙏 kesinlikle misafir konusunda da size katılıyorum tüm yaptıklarımı kendimize yaptım. O halde birde misafire hizmette bulunmayı düşünmüyorum. Kii bir zahmet çocuk ele avuca gelince gelsin gelecek olanda 🙏 Allah hepimize kolaylıklar versin 🐣🙏🌹
Izge16 mavisevenanne bencede kahve yeterli dogumdan cok dogum sonrasini stres yapiyorum ne olacak ne ile karsilasacagim insanlar cok dusuncesiz
mavisevenanne Alp2108ask başka bir başlıkta bir annenin evladını eve gelip öpüp sevip bencilce enfeksiyondan ölümüne sebep olmuşlar yetmemiş şimdi yeni evladına aynı muameleye devam ediyorlar sırf bu yüzden bile eve alışmasınlar diye evde varsa da yok diyip kovasım var bırak hazırlığı. Hangi hasta ya da ameliyatlıya geçmiş olsuna gidildiğinde hastanın ameliyatlının hizmet ettiği görülmüş ya yok doğum daha zor bir süreç ve çok basitleştirip seni her anlamda yıpratmaya çalışıyorlar. Eskiler eskiden eskiden diyip duruyorlar hay sizin eskinize ne olur eskide kalın benim zamanımda olan bütün teknoloji nimetlerden yararlanıyorlar tlf asansör vs vs eee konu çocuk doğum olunca mı teknolojiyi inkar ediyorlar yahu sen bile benim zamanımın bütün nimetlerini kullanıyorsun ben niye senin fi tarihindeki gibi yaşayayım anlamıyorum. Herkes işine geldiği gibi sen kendine çocuğuna odaklan kimse hiçbir şeye değmiyor.
Alp2108ask mavisevenanne evet o yazıyı bende okudum ve resmen ciğerim yandı. Bu işte hep bizim insanımızın bencilliğinden oluyor. Yaklaşık 2 sene önce bacağımdan ameliyat oldum doktor 1 ay yatmamı söyledi ayıptır söylemesi altına bez takılacak hiç bir şekilde ayağa kalkmak yok dedi. O halde akrabalarım geldi benden hizmet beklediler. Onuda geçtim gelen birde hiç susmuyor neymiş bu yaşta yatmaya utanmıyor muymuşum ? Onlar kalp ameliyatı olmuş yatmamış ben yatmak için bahane mi arıyormuşum. O psikoloji yüzünden maalesef tedavimi yarım bıraktım. Diğer bacağımın da ameliyat olması gerekiyordu ama o psikolojiyi tekrar asla kaldıramam. Hiç birini hala aramam gelmek isterlerse kabul etmem hiç birine hakkım helal değil. İnsanlar bu durumlarda destek olacaklarına hep köstek olmayı severler. Bu durumdan dilim yandığı için bebeğim doğduğunda yanıma kimseyi kabul etmiyorum eşim ve ben Allah’ın izniyle herşeyi hallederiz. Sizide bir hayli sinirlendirmiş bencil insanlar 😢😢
mavisevenanne Alp2108ask çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin derdine dert eklemişler senin de benciller. Değmez gülüm değmiyor da bak herkes hayatına devam çileyi çeken masumlar fedakarlar. Kimse haketmiyor. Evet çok sinirlendim kabullenemiyorum böylesi bencillikleri bir kadının bir kadına eziyetini empati yeteneği sıfırın altında varlıkları sal kendi cahilliklerinde boğulsunlar. Sen de evladında hep mutlu sağlıklı olun inşallah 🤲💐
Alp2108ask mavisevenanne çok teşekkür ederim 🌹🌹 Kesinlikle çok haklısın en iyisi bu tarz süreçlerde herkesten uzak kalmak. Canını sıkma sende 🌹❤️ Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı, sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür geçirelim inşallah 🌹❤️🐣
Yeliz_3534 Valla kızlar bu kadar hazırlığı misafir için dert ediyorsanız uğraşmayın ben sezeryan olacağım için gelen olursa tatlı aldiririm kuruyemiş korum çayın yanına uğraşamam pasta börekle zaten gelen misafirde düşünceli olsun bı zahmet ben arkadaşıma bebek gorneye gidecem mesela sarma yada kek yapıp götürmeyi düşünüyorum 🥰🥰
Alp2108ask Yeliz_3534 hiç birini misafir odaklı hazırlaması tamamiyle kendimize hazırladım . En azından ilk 40 gün eşimle birlikte yemek derdine düşmek istemiyoruz. Tamamiyle bebeğimize odaklanıp alışma sürecini rahat atlatmak istiyoruz 🌹❤️ Bende eğer geçmiş olsun veyahut bebek görmeye giderken buzluğuma bile yemek hazırlar götürürüm keşke herkes bizler gibi düşünceli olsa 🌹❤️🌹
Hifagram Alp2108ask 1 haftam kaldı doğuma. Sarma, el açması börek, yemeklik köfteler ve buzluk kurabiyesi attım. Daha da aklıma bi şey gelmedi. Gelse de yer kalmadı zaten 😅 Benim de gelenim gidenim çok olur muhtemelen ilk bebeğimde buzluk hazırlığı yapmak aklıma gelmemişti hiç. Zor olmuştu. Şimdi hazırlıklıyım kesin kimse gelmez 🤣
Drosera Ben ilk bir kaç gün yemekle uğraşmayalım diye doğuma yakın kavanoza sebze zeytinyağlı çorba bakliyat yemeklerini konserve yapmayı düşünüyorum. Konserve olunca zaten uzun süre dayanıyor yemekler ama ilk hafta en asından sadece ısıt ye yapılabilir bu şekilde özellikle evde başka çocuk da varsa🥰 Desteksiz kalma durumunda olanlar da yapabilir