Firdevs192 Sorun başlıkta kızlar. 31 haftalık hamileyim ilk sezeryanımın üzerinden 5 yıla yakın geçti. İlkini 37. Haftada doğurdum. Bunda 40 a kadar beklemek istiyorum ama beklemenin riskli olduğunu duydum. Bunla ilgili bilgisi olan var mı ?
MA123 Firdevs192 hayır beklemezler sizinle durumumuz aynı ılk oğlumu 38de normalle başlayıp sezaryanla bıtırdım Suan 36haftalık hamıleyım aradan 5yıl geçmiş olacak Normal doğum kasılmaları yaşanır diye bekletmıyorlar 38den sonrası ıcın gun verilecek banada ki herkes öyle oluyor
Dlnesn Firdevs192 benimde ikinci sezeryanım ilkini 40 haftalıkken doğurdum makat gelişti. 5 yıl var arasında şimdi ikinci sezeryanım için gün aldım 39+2 ye gün verdi . Herşey yolundaysa neden beklenmesin ki . Doktoruma beklemek sakıncalı değil mi diye sordum bana güldü normal olsa daha çok bekleyeceksin dedi
Gizemalp Firdevs192 ikinci sezeryanimdi. Doktorum 39 da almak istiyorum dedi ama ben planlı olarak 38+3 te doğum yaptım. Bebeğin gelisimi iyiydi
Firdevs192 MA123 peki kasılmalar başlasa ne zararı oluyor ki bilmediğimden soruyorum. Hiç doğum sancısı çekmedim çok merak ediyorum tatmak istiyorum
Firdevs192 Dlnesn aaa çok doğru ssvd yapanlar bekliyorlar. Ama ben 40. Haftaya gün istiyorum deyince doktorlar olmaz riskli diyolar anladım gitti
heyben Firdevs192 kasılmalar başlayınca rahim duvarı incelmeye başlar daha önce sezaryenli olduğunuz için yırtılabilir bu yüzden sancı çekmenizi istemez hekimler, risklidir
MA123 Firdevs192 karın kaslarınız zarar görüyor sezaryanda ve doğum sancısı başladığında karnınız gerılecek çocuk çıkmak isteyecek ve sonuçta ıcınızde kesık yanı Zorlandıkça yırtılma durumu olup iç kanama gecırılebılır Ben böyle biliyorum yanı Haaa yapanlar var doktor gozetımı altında falan ama çok nadir 10yıl sonra hamile kalan biri bile normal doğum yaptırmadılar gerisini sen düşün
Boncuk15 Firdevs192 33.haftamda karne vericez ara tatil ile 35 oluyor 35+3 ye izne ayrılacam ikinci dönem başlatmayı düşünmüyorum
Gulcem Firdevs192 Ben de ilk çocuğumu 37. Haftada doğurdum. Şuan 32 haftalığım doktorum aksi bir durum olmazsa 39. Haftada alacağını söyledi. 40. Haftayı bekleyeceklerini düşünmüyorum. Doğumun başlayıp çocuğun doğum kanalına girmesi riskini almazlar.