Selam güzel anneler. Benim çooook sıkıntı yaşadığım ve hala tam toparlanamadığım meme ucu çatlağı sıkıntısını diğer anneler yaşamasın diye bu postu açtım. Çeken bilir, o kadar korkunç bişey ki sütüm bitsin ben dayanamıyorum diye dua ettiğim oldu… :(
Ben hamileyken son 1ayımda lansinoh kullandım. Faydasızmış. Bebeğin doğduğu ilk gün çatladı meme uçlarım. Çocuk emdikçe ağzına akan süt kanlıydı, havlu ısırıyordum ağrıdan. Kullanmadığım hiçbir şey kalmadı. Yüksek ayarlı gümüş kapak, silikon kalkan, hametan krem, madescar, madecasol, yine lansinoh, mustela krem, kantaron, karbonatlı su… her şey faydasız kaldı. Hatta çaresizlikten dermatologa gittim ve verdiği kortizollu kremi bile kullandım…
En son tavsiye üzerine acıbademdeki bi genel cerraha göründüm. Bepanthane plus ve garmastanı dönüşümlü olarak günde 2-3defa kullandım, bi süre emzirmeyip süt sağdım, yaralr toparlandı. Şimdi emziriyorum ama kremlere devam ediyorum, tabi emzirme öncesi iyice yıkıyorum. Aklıma her geldğinde ve emzirme öncelerinde zeytnyağı sürüyorum uçlara. Çoook iyi geliyor.
Bir de yine doktorun tavsiyesi, havayla teması minimum tutmak lazım. Bebek memeyi bıraktığı gibi hemen kremini ya da zeytinyağını sürüp kapat, hava memeyi daha çok kurutup çatlatır dedi. Gerçekten öyleymiş, şimdi çok daha iyiyiz.
Hala hamileyseniz nolur meme uçlarınızı nemlendirin bol bol. günde 3-5defa veya her aklınıza geldiğinde meme uçlarınıza zeytinyağı sürünüz.
Umarım yaşadığım sıkıntıları sizler yaşamazsınız kıymetli anneler, zira bebişimin ilk haftalarından hiç bişey anlamadım bu sıkıntı yüzünden