Ecemom_ Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde parlaklık görüldü. Aradan 1 ay geçti perinatolojiye gittim parlaklık hâlâ vardı. Ama hiçbir yerinde çok şükür başka sorun anormallik yoktu. Sadece o minik parlaklık. Araştırıyorum kimisi tek başına anlam ifade etmez diyor. Kimisi amniyosentez ya da fetal yaptır diyor. Doktor deseniz “birşey yok bebekte ama ben sana varmış gibi konuşayım” der gibi anlatıyor. Zaten ağzından lafı cımbızla çekiyorum. Tek dediği down olabilir de olmayabilir de diyor. İleri testleri öneriyor. Kime inanacağımı şaşırdım ne düşüneceğimi şaşırdım. Hayattaki tüm dertler boşmuş insanın yavrusu söz konusu olunca sadece onu düşünüyormuş. Kafam karışık kalbim buruk. Herkes strese girme diyor ama mümkün mü… böyle şeyler yaşayan oldu mu parlaklık vs…
Sevimli_06 Ecemom_ neyin ne olacağını bilemeyiz canım benim erkek kardeşimin kalbi delikti doğduğunda hiç fark edilmedi bi doktor muayenesinde anlaşılıyor artık kapanmak üzereyken fark ediliyor testlerde ultrasyonda çıkıp sonradan hiç bişeyi olmayan bebekler var fetal dna yaptırabilirsin için rahat edicekse
Sevimli_06 Ecemom_ bebeğinin kalbinde parlaklık olan fenomenler var takip ettiklerim hepsi düzeldigini söylemişlerdi
Lagertha46 Lagertha46 ama en sonki kontrolde azalmis dedi doktorum tek basina bi onem arz etmiyo dedi bisey olmaz dedi
Meryykb01 Sevimli_06 kalp delikliği ayrı bir şey yenidoğanların çoğunda olur ve çok büyük değilse kendiliğinden kapanır
Svlmsb 2 hamileliğimde de tarama testi şeker yuklemesi detaylı hic birini yapmadım da doğrusu yapmak istmedim ne gelirse allahtan çok şükür hamllleligimi zehir etmek istmeedim ama sende fetal DNA yaptır istersen onda herşey belli oluyo diyolar .
Ecemom_ Sevimli_06 3 doktor gezdim hepsi ayrı kafalarda biri sorun olmaz diyor biri olabilir diyor. Araştırıyorum herkeste de en geç doğduktan sonra geçmiş
Rabia_36 Ecemom_ kendim yaşayıp hissettiklerimi okudum bir an…hiç endişen olmasın bende gittiğimde parlaklık var dedi sıvı alıp bakabiliriz vs dedi çok üzüldüm korktum stres yaptım daha sonra tekrar gittiğimde küçülmüş dedi birkaç hafta sonra gözükmüyor dedi sağlıkla doğum yaptım üç aylık olduk tek başına parlaklık önemli olmuyormuş burda hep öyle okudum gerçekten de öyle oldu bir daha ki kontroller de inşallah geçmiş olur gönlünü ferah tut
Ecemom_ Rabia_36 inşallah geçer 1 ay daha beklicem 29 30. Haftasında çocuk kardiyolojisine gitmeyi düşünüyorum. Kadın doğumda cihaz çok kötü düzgün bakamıyor
Gamze3406 Ecemom_ hiç bir şey olmaz, parlaklil hiç bir anlam ifade etmiyor doktorum önemsememişti. Tekderdimiz bu olsun demişti
sevvalcik Sakın kendini yıpratma senin gibi bende burda post açmıştım bu konu için ve ben doğurdum 5. Ayına girmeye az kaldı 3. Ayında kalbinde nokta kadar beyazlık gitti demem o ki zamanla geçebilir sana dusunme diyemem annesin kim ne derse desin yavrunun iyi olduğunu gördüğünde için rahatlayacak biliyorum ki bende öyle oldum Rabbim çok büyük bol bol dua et inşallah yavrunu sağlıkla kucağına alırsın♥️
Ecemom_ sevvalcik inşallah tek duam o inşallah sağlıkla alırım kucağıma. Çok canım sıkılıyor ne gelirse evladım tabiki kabulüm.
Gamze3406 Ecemom_ evet görüldü doğumda yaşadiğim sorunlardan dolayi kalp ile alakali sorunlar yaşadık, erken doğuma bağili üfürüm ve asd var şuan yakın takipdeyiz, bunlar yalnız parlaklıkla alakali değil, pramatüre bebeğim onunla alakali.
Rabia_36 Ecemom_ o haftalar da geçmiş olur inşallah benim ta 32 de falan demişti var diye sonradan yok dedi geçiyor sen Allah’a güven stres yapma
Mrtbrv Ecemom_ kız telas etme tek basına anlam ifade etmez.yeğenıme dogana kadar demişler kalpte parlaklık var geçmedı hersey olabılır ablam dogum esnasında doktoru bu cocuğun bıswyi yok gayet saglıklı duruyor demıs gülmüş .umarım senınde oyleedir tek doktorla kalkma zaten
ikibebeliannis Ecemom_ etrafımda iki tane tanıdığımın bebeğinin kalbi delik doğdu Birine kendi kendine kapanır dediler Diğeri ciddiymiş bebekken bi kere ameliyat oldu maşaAllah şimdi 3 yaşında çok sağlıklı Kafanıza takmayın çoğu kendiliğinden kapanıyor Rabbime bırakın
Alpmom__ Ecemom_ bebeğiniz erkek mi ? Genelde erkek bebeklerde olabildiğini okumuştum sanki . İçinizi ferah tutun