Öncelikle herkese hayırlı geceler diyeyim 😂 bu saatte yazmak aklıma geldi hemde şuan da vaktim de vardı. 😂 Hikayeme geçmeden önce doğumdan 2 hafta önceye geçmek istiyorum, 🥹 36 haftalıkken ikinci sezaryenim olacağı için, 24.12.2024 tarihine günümü verdi, anestezi uzmanıyla görüştüm taşikardi+ panik atağım vardı, kardiyoloji doktoruyla görüş dedi, kardiyolojiye muayene oldum ve spinal anestezi olabilirsin, herhangi bir sorun yok sinüs taşikardisi dedi, anestezi onayladı ve herşey yolundaydı, gelelim 38. Haftaya yani pazartesi gününe, o gün rutin kontrole gittim nst gayet normal, ama tansiyonum sınırda çıktı, doktor da perşembe günü yatış işlemini başlat, cuma günü sezaryen yapalım dedi, tamsiyonun çok yüksek çıkmış dedi, acile git tahlil ver tansiyonuna baksınlar dedi, tahlillerim temiz çıktı ama tansiyonum sürekli oynuyordu, çünkü çok stres yapıyordum, doktor da bana açsan eve git, yemek ye öyle gel dedi, ama gelirken hazırlıklı gel tansiyonun yüksekse yatış yapıcam dedi, neyse eve gidip geldim tansiyonum normal çıktı, yarım saat sonra bir daha bakıldı, yine normal çıkınca eve yolladılar, Allahım çok şükür dedim o an 😂 ama yine de doktor bana cuma günü sezaryen olacaksın demişti, o güne kadar kendimi gayet sakin tutmaya çalıştım, güzel şeyler düşündüm ettim, perşembe günü yatış işlemleri için yeniden gittim, nst normal çıktı tansiyonum da normal çıktı, işlemleri yaptırdık sabah 8’de burada ol dedi hemşire 🥹 ve perşembe günü de geçti gittiiii. Cuma sabahı heyecandan uyuyamadım uykusuzlukta vardı, 😂 herneyse 7 buçukta evden çıktık az uyuduğum için biraz da, sanırım uykusuzluk yorgunluk da vardı üzerimde, işlemler için hemşirenin yanına gittim, o da numarasını al gel dediler hemşirelerin olduğu alana gittim, tansiyonuma bakmak istediler hazırlık için, veeee nabzım tansiyonum tavandı, aslında gayet sakindim ama sanırım vücudum uykusuzluktan yorulmuştu, ya da stres yaptım ben farkında değildim, hemen hemşire doktora haber verdi, hemşire de bana doktor önce seni alacak dedi, 🥹 bende odaya geçtim giyindim hazırlandım, sandalyeyle beni ameliyathaneye götürdüler, sanırım doktorumu da çok korkuttum, bana dedi ki esra niye böyle oldu dedi bende bilmiyorum dedim, taşikardisi varmıl hocam dedi hemşire, olsun normalde bu kadar yükselmiyordu dedi, ama ben panik atak geçirmiş bir insanım, 160 ne ki 180,200 gördüm dedim içimden. 😂 Ama ben sürekli söylüyorum hemşreye bana sakinleştirici verin diyorum tamam diyorlar, her neyse belime iğne yaptılar spinal anestezi oldum, uzan dediler uzandım doktor hemen başladı, şuan tentürdiyot sürüyorum dedi, kendimi sakinleştirmeye çalıştım o an, sonra karnıma dokunmaları hissettim, hissediyorum dedim normal zaten sadece ağrın olmaz dediler, ve hemşire o an dedi ki bebeğini çıkarıyorlar, ne bu kadar kısa zamanda mı dedim 😂 gerçekten o kadar hızlı geçti ki benim için, çok şaşırdım bu kadar kısa süreceğini. Sonra bebeğimi gösterdiler o an öyle mutlu oldum ki, korkumu bile unuttum o an, o anı görmek dünyalara bedeldi. 🥹 Ama yine de sonra sakinleştirici yaptılar, bebek çıktıktan 10 dakika sonra bende çıktım, gerçekten hiç korkmama bile değmezmiş, o kadar çabuk olup bitti ki hiç bir şey anlamadım bile, ki bu benim 2. sezaryen doğumumdu korkmamam gerekiyordu aslında ama elimde değildi, şimdi evimize geldik 3 buçuk yaşında da bir kızım var, bu bebeğim de kız adını zeynep koyduk🥹 Çok şükür sağlıklıyız, bundan daha önemli ne olabilir ki strese korkuya hiç değmiyor gerçekten, hiç boşuna strese girmeyin korkmayın, o anın tadını çıkarın çok güzel geçecek emin olun. Şimdi kızım kardeşiyle çok mutlu, onu çok seviyor Allahıma şükürler olsun. ❤️