Gamzeeecn Merhaba arkadaşlar şeker yüklemesi zamanımız yaklaşıyor.Kaç tane doktora gittiysem hepsi öneriyor.Çevremde şeker yüklemesi yaptırmayanlarda var ,geçmişten olsun yeni olsun . Önermeyenler var . İlerde çocukta insilün direnci sorunu oluyormuş . Açlık tokluk kan baktır diyorlar.Kafam çok karışık.Sizler çoğunlukla nasıl yaptınız ?
rosatue Gamzeeecn Ben yaptırmadım ve o dönem iki doktor takipliydim. Her ikisi de önermiyordu. Fakat gerekli gördüklerinde açlık tokluk takip ederek devam ettik. Normalde de şekerim de tansiyonum da yükselmeye değil düşmeye meyillidir. Ama şunu söylemek istiyorum ben ilk gebeliğimde ağzıma rafine şeker ve paketli gıda sürmedim. Bir şeker, tansiyon hastası nasıl besleniyorsa öyle beslendim. Risk alarak yaptırmam bana ne şeklinde bir sürecim olmadı. Temkinliydik.
Eliffyamann Gamzeeecn doktorum önermedigi için yaptırmadım, su fazlaligim, hızlı kilo alımim yoktu, sabahları bas dönmesi, göz kararmasi, asiri açlık hiss yoktu o nedenle
Ksvg Gamzeeecn canım bence doktoruna güveniyorsan onun önerisine göre hareket et böyle zamanlarda her kafadan bir ses çıkar kararsız kalırsın doktorum önerdi yaptım ben bir sorunda çıkmadı çok şükür
mrvcermeli Gamzeeecn yaptirmayacaktim bende yaptırmayınca imza atiyosun yaptırmak istemiyorum diye de bir yazı yazıyorsun iyi bir doktora denk geldim hadi gel hiç imza felan atma yazma da 50 Gr sana şeker yuklemesi yapalım hemen dedi bende doktor öyle diyince tamam hocam dedim dediğiniz gibi olsun dedim yaptırdım normal çıktı şekerim ama çocuğun suyu fazla çıktı şeker var gibi goruyolarmis öyle olunca bende bu işi anlamadım yani bakalım bidaha ki gitmem de ne dicek doktor ben bişey demicem doktor dicek mi suyu fazla diye dmeezse kendim soylucem sonradan inşallah düzelir. Yani demek istediğim vardır bunda da bı hayır diyerek yaptrdm olur dedim belki de ilerde işime yarayacak bilemem inşallah kötü bişey olmaz tabiki de bilemeyiz ne olacağını