Aysecan0335 İstanbulda ümraniye de yaşıyorum , karı koca memuruz eşim polis ben öğretmenim, ama ben 3 senedir annelik iznindeyim tek maaşla geçiniyoruz, kiramız 7200 dü 13 olacak ocak ayında. Sıfırdan taşınsan 15-20 arası genellikle kiralar. 0-4 yaş aralığında bebeğiniz varsa toplu taşıma ücretsiz, anne kartı çıkarırsanız yol masrafından kurtulursunuz , yoksa toplu taşıma ücretleri çok yüksek .. İş ev arası metro veya metrobüs güzergahında ev tutarsanız, trafik yoğunluğunu atlatırsınız ama metro metrobüsler de kalabalık , bi iki aya uyum sağlıyo insan ama işte kabalık😅 anadolu tarafında metro metrobüs yoğunluğu daha az . Mesela bizim kadrolarımız Beşiktaş ta , ev ümraniye de . 50 dk-1 saat içinde metro+metrobis ile işlerimize gidiyoruz ama beşiktaşa yakın bölgeden evi olan arkadaşlarımız da yarım saat 40 dk ya anca Ulaşıyolar😁biz seviyoruz İstanbulu, eşim genellikle gece görevi gider gündüz boş, haftaiçi hep gezeriz istanbulu rahat rahat.. ama maddi manevi durumunuz iyiyken de kalkıp gelmeye düzen kurmaya gerek yok gibi geldi. Tabi şimdilik iyi olsa bile geleceğinizi garantiye alan bir iş imkanınız yoksa , İstanbulu değerlendirmek mantıklı olabilir .