Bebisveannesiiiiii Kızlar selam 34+1 haftalığım 24 saatlik idrarda protein çıkmış doktorum Preeklemsi tanısı koydu. Evde tansiyonumu takip ediyorum günde altı adet alfamed kullanıyorum artı coraspin. Başına gelen ve süreciniz nasıl geçti. Haftada iki kontrol
aysnrbysl Bebisveannesiiiiii Merhaba ilk gebeliğim de yaşadım 34 haftalıkken acil sezeryena alindim şimdi yine gebeyim 20 haftalık ve yine aynı sorunlar çıkmasın diye tansiyon ilacı kan sulandırıcı magnezyum kalsiyum her birseyi verdi doktorum. Takip edin tansiyonunuzu tuzlu yiceklerden kaçının bol bol su tüketin
akademik Bebisveannesiiiiii Doktorumda 37. haftada doğum yaptırıyoruz genellıkle demıstı bu haftakı kontrolde onu soracağım bende sizinkiler ne diyor
iremarsln37 Bebisveannesiiiiii 24 saatte kaç çıktı acaba protein. Bende 35+6 şuan 193 çıkmış 24 saatlik sonucum.
Bebisveannesiiiiii aysnrbysl merhabalar peki acil sezeryana alındınız ya ameliyat masasında tansiyonunuz çıktı mı acaba
helloandhello aysnrbysl merhabalar benim tansiyonum 11/712/8 çıkıyor sadece geçen gün 130/66 cıktı acil doktoru iyi bu tansiyon dedi ben yine takip ettim günlük 12/812/7 çıkıyor bilgili biri olarak size soruyorum normal mı sizce değerler şuana kadar
aysnrbysl Bebisveannesiiiiii tansiyonum zaten yüksekti düşmediği için bebeğim kilo ve su kaybediyordu bu yüzden acil sezeryana alındım ameliyat anında dediğim gibi zaten yüksekti bebeğin kordonunu kestikten sonra tansiyonum düştü normale döndü.
akademik Haftada bu tanıyı aldım ıdrarda proteın çıkması ile suan 35. haftadayım o günden bu yana sık tansıyon takıbı haftada bir kez doppler ve bebegın gelısımı takıbı edılıyor ve kan değerlerime bakılıyor 2kez . Bugune kadar getırebıldık süreci çok şükür
aysnrbysl helloandhello şimdi şöyle birşey 12/8 sınırmış geçen gün benimde kontrolde 12/8 çıktı doktor var işte sınırda dedi büyük 12den yüksek olmicak yani 13/8 14/8 gibi gibi küçük ise 8i gecmiycek dedi 8i hep 12/8 altı olacak dedi tansiyon ilaci kullanıyorum çok şükür 11/7 10/7 çıkıyor ilk hamileliğimde bu kadar bilgimiz yoktu gec ilac kullanmaya başladık ve erken doğum oldu inşallah bu hamileliğimde gününde doğar bebeğim
helloandhello aysnrbysl o neymiş öyle 12/8 neden çokmuş tam sınırda aslında güzel bir tansiyon herkes öyle diyor aslında 10/7 düşük bence benim hemen başım dönüyor 10/7 de benim doktorum 14 ‘den yukarı çıkmasın dedi o zaman herkeste var protein kaçağı genelde herkesin tansiyonu öyle çıkıyor
Ttr5 aysnrbysl bende de aynı durum var idrarda protein yüksek ama tansiyonum herzaman yükselmiyor doktorum 14/9 geçerse acil sezeryana alırız dedi henüz çok şükür geçmedi ama 13/8 çıktığı oluyor 12/8 bana da normal dediler ama şuan bi tedirgin oldum her doktora göre farklı mı bu değer..tansiyon ilacı kullanıyordum onu da bırakmamı söyledi artık 36+4 olduk artık gelebilir bebek istediğin de dedi ciğer geliştiricisi de yapılmışdı geçen haftalarda
aysnrbysl helloandhello Hamilelikte normal değil diyor işte doktor göbek bağındaki kan ve oksijenin bebeğe gitmesi için tansiyonun düşük olması lazım normal hamile olmayan insanlarda 12/8 gayet iyi mesela ama hamilelikte bebeğe ve anneye zararı olduğu için doktorlar önlem alıyor mesela biz ölümden döndük neredeyse 16 17 tansiyon ile doğuma alındım bebeğim erken doğdu bu yüzden 1 ay kuvezde kaldı şimdi yine 20 haftalık hamileyim ve aynı sorunları yaşamamak için doktorum ne gerekliyse onu tedavi olarak uyguluyor.
helloandhello aysnrbysl benim doktorum iyi bu tansiyon dedi 14 de çıkmasın dedi ben ona güveniyorum bilmiyorum 12/8 neye göre kötü diyorum zaten standartı odur benim etrafım hep sağlıkçı dolu artı 10 olursa benim tansiyonum benim başım dönüyor benim normalim 12/8 11/7 falan bebeğin giden oksijen damarlarıda iyi açıkçası neye göre kime göre o zaman buradaki herkesin tansiyon problemi var
helloandhello Ttr5 12/8 11/7 11/8 normal değerler canınızı sıkmayın kendi doktoruma mesaj atıyorum ben değerlerimi normal bu değerler diyor 13/7 bile acil doktorum iyi tansiyonun dedi 14 den yukarısı sıkıntıymış hayır lütfen stres yapmayın benim eşim de sağlıkçı normal değerin diyor
Aydaa helloandhello kesinlikle katılıyorum. Herkesin tansiyonu birazda bünyesine göredir. Doktora 128/88 oldu tansiyonum sola yatınca düştü vs diyince panik yapınca beni sakinleştirdi o tansiyon yüksek değil diye. Sonrada bir daha olmadı doktor ve bilgilendirmesi çok önemli gerçekten
aysnrbysl helloandhello Herkesin doktoru tabikii kendine ben yaşadıklarımı söyledim burada kötü yorum falan diyede yazmışsınız kimse kimseye kötü yorumda yapmıyor herkeste tansiyon olabilir ama bunun ilerisi preklamsi zaten ben demiyorum ki 12/8 çok yüksek sadece sınırıymış diyorum Allah kimseye bu durumları zaten yaşatmasın çok zor bende ikinci bebeğimi bekliyorum aynı sorunlari yaşamamak adına önlemler alınıyor sadece. Burada hiç bir zaman kimsenin postuna kötü yorum yapmadım bende bir anneyim Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin…
Ttr5 helloandhello benimde bu ara ara ara sürekli 13/8 çıkıyor ama doktorum bana 14/9 ve üzeri tehlikeli o zman beklemeden haber ver demişti o yüzden haber de vermedim aynı zamanda olduğum ilçede sağlık ocağında da takip ediliyor onlarda 12/8 e normal dediler hatta 13/8 çıkıyor diye takip et 14 olursa haber ver dedi hemşire..bende sürekli ölçüm yapıyorum bu yüzden