Tubii0021 Bugün detaylı ultrasonumuz vardı ultrasonda arsa var olarak rapor edildi ikili tarama testi de yaptırmıştık risk grubunun altındaydık arsa dışında hiçbir bulguya rastlanmadı ama yine de moralimiz bozuldu bu şekilde olan var mı aramızda endişelenmeli miyiz
Mrymatls Tubii0021 nipt testi bile yaptırsanız hiçbiri kesin sonuç vermiyor detaylıda aynı şekilde hep yüzdelik ihtimali içini ferah tut sağlıklı bir bebeğin başına doğum sonrası da ne geleceği belirsiz Allaha emanet et içini ferah tut ne olursa olsun senin yavrun eminim sıkıntı yoktur ama doktorlar her ihtimali söylemekle yükümlüler 💓
Pinark92 Tubii0021 Tubii0021 benim kızımda detaylıda arsa çıktı hiçbir problem yok şükür 9,5 aylık olduk önemli bir durum değil o damar soluk borusunun önümden değil de arkadan geçiyor zaten kayıtlarda duruyor o doğar doğmaz muayene oluyor içini ferah tut , arsanın downla alakası yok
Tubii0021 yeni_anne2 ARSA (aberan sağ subklavian arter), anne karnındaki bebekte saptanan damar anormalliğidir. Bu anomalide, sağ omza/kola giden subklavian arter, aort damarının ön bölümü yerine arka bölümünde seyreder. Tanımı şu şekilde.
yeni_anne2 Tubii0021 anladım canım teşekkürler inşallah saglıkla sıhatle kucağınıza alırsınız içinizi ferah tuttun 🌸🤲
Pinark92 Tubii0021 siz içinizi ferah tutun ben de çok korkmuştum ama bu hastalık veya kötü bir durum değil hatta 2 aylık olunca bi doktora götürüp bu durumu söyledim çocuğun kalbini dinledi hiçbir sorun yok bırak damar nerden geçerse geçsin dedi
Tubii0021 Pinark92 evet dün doktorumuz arsa var down sendromlu çocuklarda görülebilir deyince çok korktum ne düşünsem nasıl hissetsem bilemedim bunun dışında çok şükür hiçbir şey yok
Pinark92 Tubii0021 benim doktorum arsa ve down ı aynı cümlede bile kullanmadı hangisi doğru bilmiyorum ama ortada olan şey bebeğim gayet sağlıklı ☺️ sizin de öyle olacak inşallah