ebruca52 şöyle ki iki doğumum da hızlı oldu sancımı evde çekip gittim direk doğuma alındım. Doğum öncesi nasıl işliyor süreç bilemiyorum.
Özelde tabi ki bildiğin güvenilir biriyle olmak daha güzel ki nurdan hanım çok güven veriyor genel yaklaşımlar da daha yumuşak. Hasta taleplerine saygılı. Bir de ben doğum eğitimi almıştım taleplerim yönlendirmelerim olmuştu bazı konularda sorumluluğu kabul ettim bunu bildiği için daha esnekti. Hastanın kararlı ve bilinçli olmasını önemser. Ben mesela ten tene temas geç kordon klemplemesi, daha doğal bir doğum istedim . Elinden geldiği kadar izin verdi. Sonra çatalda çok zorlandım ıkınamıyorum inmek istiyorum demiştim izin vermişti ama yorgunluktan inememiştim. Devlette karambole kim denk gelirse ve daha kalabalık bir ekiple muhatap olunuyor. Bir de doğumda daha kontrolcü oluyorlar. Doğumdan sonra da sürekli farklı farklı kişiler kontrol ediyor bu biraz rahatsız edici olabilir. Özelde doktorla beraber üç kişi vardı doğumda. Sonrasında da doktorum geldi kontrol etti.
Özelde oda tek kişi devlette iki kişi. Yalnız medivia nın odaları da küçükmüş sanırım çok fark yok diyorlar.
Benim en büyük sebebim ilk doğumda travmatik olmayan bir süreç yaşamaktı. İkincide beni neyin beklediğini bildiğim için kafam rahattı.
Nerede doğum yaparsanız yapın mutlaka bilinçli olun doğum sürecini okuyun öğrenin. Kendinize güvenin. Sancıları nasıl karşılayacağınızı öğrenin evde çekip öyle gidin. Hastaneye ne kadar erken giderseniz o kadar çok müdahale ediyorlar ve bu da insanı strese sokul doğumu zorlaştırıyor.