Kbr33 26 haftalik hamileyim seker yüklemesi yaptirdim sekerim yüksek cikti dahiliye doktoru ekmegi ve sekeri birakmami söyledi bunun disinda baska neleri birakmam gerekiyor bu durumda olanlar yazabilir mi ?
Kosarer Kbr33 sadece şekere mi bakılıyor şeker yüklemesinde acaba ben de zamanı geldi ama kararsızım 🤔
Ellaynagme Kbr33 aslinda kendini bilerek ayarlicaksin diyeti. Diyet listelerinde cavdar ekmegide olur oda olur buda olur. Bazisinin sekerini cikarmaz bazisinin cikarir. Olcum yaparken anlarsin ztn neyin yarayip yaramadigini
Ayazbebek Bene yaptırdım 50mg yukleme 140olması gerekirken 184 cıktı doktorum 100mg yukleme istedi sizin nasıl oldu
Kbr33 Ayazbebek ya benim bulundugum yerdeki doktor 75lik yapti ictikten sonra kan verdigimde 200 cikti sonra 1 saat gecti bida verdim düstü o zamanda bugünde sabah ac karnina bakalm dedi bakti 88 ckti anlamadim bi türlü bu isi
Ayazbebek Kosarer once ac karna bakılıyor daha sonra verilen sekerli su gibi biseyi ictikten 1saat sonra bakılıyor
_Haticeee Kosarer evet ben yaptırmadım mesela sağlık ocağına gittim şekerimi ölçtüler gayet normal çıktı bununla beraber kolesterol ve kan değerlerine bakıldı demir eksikliği çıktı sadece tavsiye ediliyor şeker yüklemesi ama isteğe bağlı size kalmış
Kosarer SevgibiR Dr. Arada benden kan testi istiyor şekerim normal çıkıyor benim acaba bu şeker yüklemesi yapılmasa olmaz mı
zynpnil Bende de şeker çıktı doktorum endokrin be diyetisyene yönlendirdi. Diyetisyen bir diyet listesi hazırladı. Ölçüm cihazı aldım günde 4 kez ölçüm yapıyorum. Karneme yazıyorum onu. Şuanda haftada bir endokrine Kontrolüm var şekeri kontrol altına aldığımız için insüline gerek duymuyorlar şuan için. Bu şekilde devam ediyorum.
OmurDerman Kosarer yiyorsanız şeker yüklemesi yaptırmanızın da hiç bir sakıncası yok. Şekeri normalde de vücudunuza alıyorsunuz demektir bu. Yüklemeden korku niye?
Kosarer OmurDerman korkum yok ki bebeğim için herşey yaparım şkerim normal çıkıyor o yüzden gerek var mı yaptırmakta diye sorma gereği duydum konu açılmışken...😊
Alyamerve Kbr33 ben şeker yuklemesi yaptrmasam doktor zaten ıstemedi 30 haftalıgım ama kanda açlım tokluk yaptırabılırmym ? nerde yaparlar bunu devlet yapıomu