Tugceelanaz Perihan3 Bende 3 kızıma hamileyim , eşimın bi sefer ağızından erkek olsun / olsaydı diye bi cümle duymadım. Aksıne kız çocuklarını çok seviyor ve kendi kızlarınıda öyle düşkün. Biz harıç herkes rahatsiz bu durumdan 🤷🏻♀️
Mmihtiban Tugceelanaz işte eşin demekki akıllı. Ahhhh bu çevre ahhh bu çevre… Herkes ister bir oğlu bir kızı olsun olmuyorsa napalım bu çevre baskısı insanı bitirir gerçekten.
Perihan3 Tugceelanaz sukur esimde hic oglum olsaydi dememis ucuncu kizim iki bucuk yasinda bir gun gormese dayanamiyor çok düşkün sukur elhamdülillah
myavocado Mmihtiban paşama bak sen ya, Allah evlat nasip etmiş de, kız nasip etmesini mi beğenmemiş. Silkeleyin kendine getirin, doğru düzgün davransın. Böyle sığ cahil adamlar evlenmemeli baba olmamalı, kusura bakmayın.
Mmihtiban myavocado yok kusura bakmıyorum. Normalde oda bende ikinciyi hemen istiyorduk sana başka çocuk yok bu düşünceyle dedim ben istemiyorum zaten bu şoku atlatamadım diyor :) İşte Rabbim hemen nasip etti ondan bu şımarıklık eğer hastane köşelerinde sürünseydi çocuk diye o zaman cinsiyet seçmezdi..
Hicrettt Mmihtiban Allahım 🙄 eşim de doğulu ve tek isteği kız çocuğu olmasıydı ve duaları kabul oldu çok şükür. Ve cinsiyeti de erkekten geliyor bu arada , en önemlisi de sağlıklı olması bence. Doğduğunda fikri değişir bence 🤗 Rabbim sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏
Mmihtiban Hicrettt değmeyeceğini düşünmüyorum zaten ama işte çevrenin etkisini çok takıyor hani erkek çocuk merakı var çevresinde çalıştığı ortamda falan… Hayır birde çevredeki 10 kişiden 9unun mutlaka kızı var 😂
miniminibebek Mmihtiban canını zerre sıkma madem erkek bebeği çok istiyor parasını versin Kıbrıs’ta cinsiyet belirleme işlemi yapılıyor oraya gidersiniz bende eşimde doğuluyuz ikimizde kız istiyoruz tabi Allah neyi nasip eder bilmiyorum öncelikle isteğiniz sağlıklı olması ben 2 tane kaybettim inanılmaz acı bi durumdu cinsiyete takılacak kafada değiliz tek dileğimiz sağlıkla gelsin sizinde öyle olsun dediğim gibi illa erkek istiyorsa üstte belirttiğim durumu belirtin kendisine ablamın 6 tane kızı var hepsi birbirinden güzel erkek baskısını ona da çok uyguluyorlar Allah akıl fikir versin valla insanlara ❄️
Mmihtiban miniminibebek aynen öyle bir de neyi çok istersen takarsan Rabbim onunla imtihan eder. 5 teyzem var hepsinin oğlu var birinin kızı bar sadece Teyzemlerin 4 oğlu var sürekli kız için denediler erkek oldu, kendi amcalarının 4er kızı var birinin 5. Erkek old… bende hep eşime bak bu kadar takarsan Rabbim nasip etmez diyorum. Açıkçası tek olduğum için ben hep 1 kızım 3 oğlum olsun istemişimdir şimdi diyorum senin yüzünden benimde oğlum olmayacak diye :) hayır birde kendisi amcalarına kızıyordu kız çocuklarına değer vermiyorlar diye aynı şeyi yapıyor sinirlerimi bozdu artık hep şakaya vurup konuşuyorum ama kavgaya dönecek az kaldı şansını zorluyor
Periaydn Mmihtiban valla benim eşimde doğulu kız bebeğimiz olacağını öğrendiğinde çok sevindi o düşünce bana göre biraz cahilliğe giriyor
Gulcem Mmihtiban Cinsiyeti belirleyen kendisi sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bu devirde hala erkek kız ayrımı yapan kafaları da hiç anlamıyorum. Allah hayırlı evlat olmayı nasip etsin diyeceğine bir de tribe girmiş. Hamile halinizle bir de kocanızın cahil düşüncelerini kafanıza takmayın.
Hicrettt Mmihtiban bu insanların erkek kız ayrımı zaten beni benden alıyor 😭 ulan o da senin evladın o da, şunu da unutuyorlar kız evlat daha hayırlı 😏 yurt dışında doğdum buyudum ve onlarda assssla böyle bir ayırma yok, kız ne ise erkek aynı mal bölümüne falan gelince de aynı 😂 bizim millete bakıyorum yok erkek yok soyumuz yok onların daha çok hakkı var hadi be ordan diyesim geliyor 😂
01180322 Mmihtiban zihniyeti geri kalmış bnmde eşim doğulu ikinci kızımızı bkliyorz ilkinde oda erkek istiyordu ama Dr kız diyince orda gülüp öptü bni şuan kızına aşık bir baba. Her belli değil dediğinde gururla kızım olucak diyin🌸
Mmihtiban 01180322 çok güzel çok sevindim adınıza ☺️ İşte çevreyi takmamak lazım gurur duyması gerekirken utanıyor gibi.. Peygamber efendimiz bile bir kadının ilk çocuğu kız olursa o kadının bereketindendir demiş kız çocuğu evi güzelleştirir. Üzülmesini anladım aslında erkek istedi üzüldü ama anlık geçmesi gerekirdi bunun. Bende oğlum olsun isterim eminim sende bir de erkek evlat tatmak istersin ama Rabbim vermezse yapacak birşey yok
01180322 Mmihtiban öyle bı nimet ki kız çocuk. Her size baktığında içiniz ısınacak Bu zamna kadar berdeydi diye sorgulayacak siniz umarım eşiniz hatasini farkeder , kızı erkeği yok evladın. Bı parmak arayan okadar çift varki bizler çok sansliyiz❤️
Mmihtiban Nidagldmr ya zaten anladım ben onu bende o kadar kız istedim ki erkek deseydi ağlardım herhalde ama geçerdi uyanmazdım erkek derdim bu hala doğana kadar umudum var diyor abarttı yani ben abartmasına kızdım. Mesela biz hemen 2.çocuğuda yapmak istiyorduk dün dedim ben bir daha senle birşey yapmam bende istemiyorum zaten şoku atlatamadım diyor.. Doğunca alışacağını biliyorum ama şimdiden ikincide kız olsa onun tribini çekemem diyorum
Minikmucizemmm26 Hicrettt çünkü erkek çocuk onların kanından ama biz kızlar marketten alındık😂 tövbeler tövbesi benim kendi ailemde yok ama eşim tarafinda var bu malesef Allah’tan eşim de yok bebek için çok yoruldugumuz için kız olsun erkek olsun ikimiz için de fark etmiyo ama önceki gebeliğim de kv ultrason kağıdını görünce oyyy tosunum demişti 7-8 haftalık ultrason kağıdında pipi gördü zaaar 😂😂
Donaldvetomris Mmihtiban biz de durumlar tersi kızımızı dualar ile cağırdık desek yeridir eşim kız olursa jübilemi yapar bir daha çocuk istemem diyordu hatta hiç çocuk düşünmüyordu düşündüğümüz sıra bak bu ay hamile olacaksın ve kız olacak dedi nasıl manifestlediyse gerçekten öyle oldu 😂 ama tabi ikimiz de önce sağlıklı olmasını istiyorduk herkesin gönlünden bir cinsiyet geçer de bunu abartmamak gerekiyor erkek olsa üzülecekmiydik tabiki de hayır hepsi bizim evladımız 💐
Elfnr_ Mmihtiban benimkide bi ümit hala kız diyordu doktora gittiğimizde kız ihtimali var mı dedim oda ekranı çevirip sence var mı diye gösterdi fotoğrafı bastırıp bize verdi 🤣 bende çerçevelet duvara as dedim eşime 😅 hatıra diye saklıycaz artık ama erkek diye de üzülmüyor onu biliyorum 🥰
Minikmucizemmm26 Mmihtiban sağlıklı olsun da önemli olan o herşeyden önce benim kayınvalidem de önceki gebeliğim de ultrason kağıdını görünce oyu tosunum demişti çok sinir olmustum 7 8 haftalık ultrason kağıdında pipiyi nasıl gördü acaba diye ve kızdı eşim tarafi erkeğe önem veriyo her nekadar önemli olan sağlıklı olması filan deselerde Biliç altlarinda erkeğe düşkünlükleri var hal ve tavırları da bunu gösteriyo zaten şimdi yine hamileyim 21 haftadayiz cinsiyet belli değil 17 de kordon vardı göstermedi ve herkes cinsiyet soruyo yaşayan bebeğimiz yok eşimin de benim de umrumuzda değil kız erkek olması ama herkes bunu o kadar çok soruyo ki artık öğrenmek istemiyoruz biz dedim eşin de alışacaktır elbet hoş kabul edilmeyecek bişey değil tabi de
Mmihtiban AyeGlKarabulut zamanla kabul eder diye düşünüyorum aslında başta bana kızıyordu kız deme sağlıklı olsun de diye